Három helyi pályázó, mintegy 420 millió forint értékben kap vissza nem térítendő állami támogatást az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül. A győztes jánossomorjai cégek más megyei nyertesekkel összevetve is jól szerepeltek a pályázaton.

 

Míg a legtöbb pályázó 30 millió forint alatti támogatást kapott, mindhárom jánossomorjai vállalat 100 millió forint feletti összeghez jut. A Gazdaságfejlesztési Operatív Program által 5-500 millió forint közti összegekkel támogatott negyvennyolc megyei cég közül az 5. legnagyobb pénzösszeget a Leier Kft. kapta, de a másik két helyi vállalat is a legeredményesebb tizenegy pályázó közt szerepel. A Leier Kft. új generációs építőanyagok gyártókapacitásának bővítésére nyert 172 millió forintot. A 127 millióval támogatott ASDAG Kavicsbánya és Építő Kft. és a 120 millió forintot elnyerő SFS Intec Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egyaránt komplex technológiai fejlesztésre kapta a támogatást. A kiosztott pénzek a teljes beruházási költségek 30%-át teszik ki, amik vissza nem térítendő támogatás formájában segítik a vállalatokat.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv legfőbb célja a foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés feltételeinek megteremtése. Ennek érdekében hat kiemelt területen nyújt támogatást: a gazdaságban, a közlekedésben, a társadalom megújulása érdekében, a környezet és az energetika területén, a területfejlesztésben és az államreform feladataival összefüggésben.

A győztes pályázók teljes listája a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján tekinthető meg a www.nfu.hu/winner címen.

Veres Dávid
-hirdetés- -hirdetés-