Az ötvenegy évvel ezelőtti forradalomra, és a Magyar Köztársaság kikiáltásának tizennyolcadik évfordulójára emlékeztek a művelődési házban kedden este. Az ünnepségre kevesen jöttek el, a fáklyás felvonulást viszont a szakadó eső ellenére is megtartották.

 

Az idei ünnepi beszédet dr. Péntek Tímea, a Polgármesteri Hivatal tanácsosa tartotta. Kiemelte az ’56-os ifjúság szerepét az akkori történelmi helyzetben, és felhívta a figyelmet a mindennapi hősök szerepére, akik ma is köztünk élnek. Fontosnak tartotta, hogy a mai fiatalok, akiknek már 1989 is történelem, megismerjék a múltat. Mert csak a múlt ismeretében nézhetünk bátran szembe a jövővel.


dr. Péntek Tímea

Az ünnepi műsort Prátser Krisztián, történelem-magyar szakos tanár összeállításában a Klafszky Tagiskola hetedik osztályosai adták.

Az ünnepség után a Szabadság emlékoszlopnál zárult a megemlékezés. Berta Csaba, a Balassi Bálint Ifjúsági Klub elnöke verset mondott, majd városunk szervezetei helyezték el koszorúikat. Jánossomorja Város Önkormányzata, a Társaskör, a Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány,  a Balassi Bálint Ifjúsági Klub, a Mosonszentjános Vadásztársaság, a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselői koszorúzták meg az emlékművet.

V.V.
-hirdetés- -hirdetés-