Bár tavasszal még két műfüves futballpálya megépítéséről volt szó a Magyar Labdarúgó Szövetség OLLÉ programjának keretében, az egyre emelkedő tarifák miatt most csak egy bitumenes grund épült meg a Felső Lókert utcai játszótéren, tisztán önkormányzati beruházásból.

 

Hamarosan már Felső Lókert utcai játszótér belső feléb most kialakított, 40x20m területű pályán is rúghatják a bőrt a focizni vágyók. Ugyan a korábbi tervekben a központi iskola udvarához hasonlóan itt is műfüves pályáról volt szó, mégis a jóval olcsóbb, bitumenes burkolat fedi mára a grundot.
Az Magyar Labdarúgó Szövetség OLLÉ programjának árajánlatai az idő előrehaladtával folyamatosan emelkedtek, az utolsó ajánlat már elérte a 24 millió forintot, a kezdeti 16-ról. Bár az összeget 10 év alatt kellett volna visszafizetni, az éves törlesztő részlet így is két és fél millió forintra rúgott volna.
Az MLSZ által támogatott pálya kialakítása rendkívül költséges, az egyes tételek jóval a valós ár felett álltak, tudtuk meg a városvezetéstől. A védőpalánk felállítását több mint 8 millió forintból vállalták volna, de a banki kezelés és a tanácsadói díj is 2 millió forintot kóstált.
Megyénkben több településen a programot megkerülve, önerőből építettetek műfüves pályát, ezek kialakítását és költségeit az önkormányzat is tanulmányozta. Mint azt Dr. Kurunczi Károly polgármester elmondta, az OLLÉ programban meghirdetett műszaki tartalmat olcsóbban is ki lehet hozni, jelenleg ennek megvalósíthatóságát vizsgálja a képvisdelőtestület. Az idei évre a tényleges tervek között a grundfocipálya megépítése szerepelt, s ez, szerencsére meg is valósult.
A most elkészült bitumenes focipálya 4,2 millió forintba került, ehhez jön még hozzá a grundot körülvevő palánk és a kapuk mögötti védőháló kialakítása, ami a közeli házakat védi majd az eltévedt lövésektől. A város, az OLLÉ-t megelőző, korábbi tervei szerint megvalósult pálya a későbbiekben továbbfejleszthető, így a jövőben, igény szerint szóba kerülhet az éjjeli kivilágítás, de akár a műfűvel történő lefedés is.

VD

-hirdetés- -hirdetés-