Idősebb Karsai Ferencnek adományozta idén Jánossomorja polgármestere a város díszpolgári címét. A kitüntetett több területen is vállalt közéleti tevékenységet az elmúlt évtizedekben. Emellett a Városi Napokon tartott díszközgyűlésen hirdették ki a Jánossomorjai Pillanatok című fotópályázat eredményét is, amelynek nyertese Jakus Nikoletta lett.

 

Pénteken délután ünnepi képviselő-testületi ülés keretében Dr. Kurunczi Károlypolgármester hivatalosan is megnyitotta az idei Jánossomorjai Városi Napokat településünk várossá avatási ünnepségének harmadik évfordulóján. Díszpolgári kitüntetést is harmadszor adhatott át a polgármester. Kurunczi Károly egy saját maga által összeállított, személyes hangvételű, anekdotákkal tarkított életrajzot olvasott felidősebb Karsai Ferencről. A 87 éves díjazott – az eddigi díszpolgárokhoz hasonlóan – közéleti tevékenysége miatt részesült a kitüntető címben. Fiatalon az önkéntes tűzoltóegyesület tagja, mejd 50 évig a vezetője volt; ezelatt az idő alatt rendkívül eredményesen szerepeltek városunk tűzoltói a különböző megmérettetéseken. Feri bácsi aktív résztvevője volt az amatőr színjátszócsoportnak is, több mint húsz darabban játszott főszerepet, és rendezést is vállalt a színkörben. 32 évig a pusztasomorjai egyházközség templomatyája volt. A Balassi Bálint Nyugdíjas Klub alapító tagja. Mezőőrként, valamint pincemesterként, bortermelőként is ismerhetik a helyiek. Az emlékplakett és a díszoklevél átvételekor meghatottan mondott köszönetet a városnak az elismerésért, és elmondta, büszke arra, hogy ő az első pusztasomorjai, aki díszpolgári kitüntetésben részesül.

A díszközgyűlésen hirdették ki a Jánossomorjai Pillanatok fotópályázat eredményeit is. A pályázatot tavasszal írta ki a Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány. A szakmai zsűri által odaítélt díjakat Lackner Zoltánné, a közalapítvány elnöke és Cserkuti István, a zsűri elnöke, a Mosonmagyaróvári Fotóklub vezetője adták át. Első helyezett lett Jakus Nikoletta, második Fettik Roland, a harmadik pedig Kerekes István. Ifjúsági különdíjban részesült Katona Dóra. A díjazott képeket és a többi beérkezett pályaművet is láthatja majd a közönség a közeljövőben egy kiállítás keretében.

JV

-hirdetés- -hirdetés-