Családi ünnepet szervezett a Jánossomorjai Német Önkormányzat vasárnap délután a mosonszentpéteri játszótéren. Környékbeli fellépőkkel, játszóházzal, malacsütéssel várták a kikapcsolódni vágyókat.

 

Az első ízben megrendezett program kulturális részeként a Kimlei Harmonika Együttes, a Győri Német Kulturális Egyesület Hazai dallamok kórusa és a Jánossomorjai Fúvósegyesület szórakoztatta az érdeklődőket mintegy három órán keresztül elsősorban német dalokkal, nótákkal. A fúvósokkal fellépett a Pázmándfalui Majorette csoport is. A gyerekeknek a Kármentő Egyesület szervezett kézműves játszóházat, és óvónők felügyeletével lehetett rajzolni, festeni, építőkockákkal játszani.

Wally János, a Jánossomorjai Német Önkormányzat elnöke televíziónknak elmondta, eddigi rendezvényeik főként az idősebb generációnak szóltak, ezért érezték szükségét egy olyan program megszervezésének, ahová a fiatalok és a gyerekek is eljöhetnek és jól érezhetik magukat. Ez volt az első olyan rendezvénye a Német Önkormányzatnak, ami az egész városnak szólt.
A rendezvényen a német önkormányzat házi készítésű süteményeket szolgált fel, malacot sütöttek valamint csülkös bablevest főztek, amit a kilátogatók estig elfogyasztottak.

A rendezvényt várhatóan jövőre is megszervezi majd az önkormányzat, szeretnének ebből hagyományt teremteni és nem csak a német kisebbségnek programot biztosítani.

V.V.

-hirdetés- -hirdetés-