Három nappal a bajnokság július 6-i nevezési határidejének lejárta előtt közgyűlést tartott a Jánossomorjai  Sportegyesület. Várható módon az elnökválasztás mellett ezúttal is a labdarúgócsapat gondjai adtak témát a művelődési ház nagytermében helyet foglaló nagyjából 50 érdeklődőnek.

 

Az ülés elején Drobnitsch Tamás leköszönő elnök ismertette az egyesület féléves beszámolóját, pozitívumként a stabil anyagi helyzetet emelte ki, negatívumként az NB III-as bajnokságokban szereplő felnőtt, ifjúsági és serdülő csapataink kínos eredményét említette meg. Önkritikát gyakorolva beismerte: hiba volt a nemzeti bajnokság harmadik vonalában indulni, hisz a kevés hazai játékos miatt sok „idegent” kellett igazolni akik a tetemes anyagi ráfordítás ellenére nem hozták a tőlük elvártakat, ezért a nézők több mint 50%-át elvesztette a csapat.

Kérdések

Drobnitsch Tamás ezután rövid fórumot tartott. Leginkább arra voltak kíváncsiak a felszólalók, hogy ha fel is áll az új elnökség, vajon lesz e elég játékos. Sipőcz Róbert a csapat kapusa és a serdülőcsapat edzője elmondta: a megyei első osztályban is minden utánpótlás korosztályt versenyeztetni kell, pedig súlyos létszámgondokkal küzdenek.

Megye kettő

Dr. Kurunczi Károly polgármester – ahogy ő mondta: a legnagyobb szponzor képviselője – kérte az elnököt, ismertesse a jelenlévőket a megyei másodosztály feltételeiről is, hiszen a polgármester úr leszögezte az év elején megszavazott összeggel támogatja az önkormányzat az egyesületet. A tavaszi szezonról megmaradt nagyjából egy milliós pénzösszeggel ez 3 millió forintnyi támogatást jelent az új elnökség részére.

Az újak

Ezután sor kerülhetett végre a tisztújításra is, Németh Gyula a jelölőbizottság elnöke bemutatta az elnökjelölteket: Dr. Kiss Károlyt és Nikházi Árpádot. Utóbbi, bár sokan támogatták, nem vállalta a feladatot, sőt, tagsági posztjáról is lemondott. Helyére Erdős György került, alelnöknek –hosszas győzködés után –  Németh Gyulát választották meg. Így tehát a régi-új Kiss Károly elnöksége -aki csak egy évre vállalta a feladatot – mellett két új tisztviselőnek kell modellszámítást készítenie az önkormányzat részére még a nevezés leadása előtt.

Csapatszinten

Németh Gyula stábunknak a gyűlés után elmondta, teljesen új koncepció szerint kell először a szakmai stábot, majd az új játékoskeretet felépíteni. Edzőnek két korábbi NB I-es labdarúgót szemeltek ki, a korábban jánossomorjai színekben pályára lépő Csenteri Csongort és a városunkban élő Nagy Csabát az ifjúsági csapat korábbi edzőjét.

Ketyeg

Az átigazolási időszak július 25-én lejár, tehát az idő nagyon sürget. A most is megmutatkozó súlyos létszámgondok ellenére az új elnökség mindenképp a városi fiatalokra fektetné a hangsúlyt. A szinte egyetlenként sikeresen működő helyi utánpótlás keretekből még nem juthatnak fel a fiatal játékosok a serdülőbe illetve az ifibe, így az egyesület a korábban itt játszó, ám belső problémák miatt máshol játéklehetőséget kereső helyi fiatalokra kell, hogy támaszkodjon. Kérdés, hogy ők hogy fogadják az új vezetőség invitálását.

Csizmazia Gergely

-hirdetés- -hirdetés-