Klubhelyisége elvételét és a támogatás beszüntetését kezdeményezi a Pusztasomorjai Ifjúsági Művelődési Egyesület ellen a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság. A radikális lépés oka, hogy az ifjúsági klub hónapok óta nem reagál semmilyen önkormányzati levélre, illetve megkeresésre, így a bizottság előtt a klub léte is kétséges.

 

A Kulturális, Oktatási és Sportbizottság levélben többször kérte már a klub vezetését –más szervezetekhez hasonlóan – beszámoló küldésére, de az egyszer sem készült el. Hosszas huzavona, többszöri írásbeli kérelem, s a vezetők eredménytelen megkeresését követően a bizottság májusi ülésén felszólító levelet fogalmazott meg, mely szerint, ha 15 napon belül ismét elmarad a beszámoló, illetve a vezetőség megjelenése, úgy az önkormányzat drasztikus lépésekhez fordul.

A határidő lejártával ez esetben sem született eredmény, így Nemes Csaba, a KOS bizottság elnöke a keddi ülésen a bizottság nevében kezdeményezte a város tulajdonában álló klubhelyiség visszavételét és az önkormányzati támogatás megvonását.

Az ifjúsági klub székhelyéül eddig egy, a volt pusztasomorjai iskolával szemben álló ház szolgált, ám erről a jövőben le kell mondaniuk, ha egyáltalán szándékukban áll még a szervezet életben tartása.

VD
-hirdetés- -hirdetés-