Egy alkalommal riasztották Jánossomorjára a mosonmagyaróvári tűzoltókat az elmúlt két nap viharai nyomán. A csütörtöki szél akácfát döntött egy Óvoda utcai melléképületre, ezt pénteken reggel távolították el az óvári tűzoltók.

 

Ezt leszámítva városunk több apróbb kárral, letört ágakkal, kicsavart kisebb fákkal vészelte át a különleges hőség után érkező nagy erejű viharokat. Az ítéletidő okozta esetleges sérülésekről, balesetekről a helyi orvosok sem értesültek – mondta el televíziónknak Dr. Mihályi Zsuzsanna.

A pénteki, az előzőnél veszélyesebbnek bizonyult ítéletidő Jánossomorját épp hogy elkerülte, szerencsénk volt, mondta a mosonmagyaróvári tűzoltóság ügyeletese. Nem mindenhol volt ez így. A tegnapi vihar nyomán összesen 21 riasztást kapott a Mosonmagyaróvár Városi Tűzoltóparancsnokság, főként a Szigetközből, és Mosonmagyaróvárról. Kidőlt egy 25 méteres nyárfa is a Lajta-parti városban, de a szabad strandon a sörsátor egy részét is elvitte a strandolók fölül a szél. Komolyabb sérülésekről nem érkezett jelentés.

H.T.

-hirdetés- -hirdetés-