Országos rajzpályázaton szerzett első helyet a jánossomorjai Samu Fanni, 6/A osztályos tanuló. A zsűri egyöntetű döntése szerint a legjobbnak bizonyult pasztellrajzzal a kislány egy több mint 200 ezer forintos hortobágyi kirándulást is nyert osztályának.

 

A Wienerberger Téglaipari Zrt. országos Jövővár Pályázatának képzőművészeti kategóriájának 10-14 éves korcsoportjában első helyet ért el a jánossomorjai Samu Fanni. A diákoknak a „Hol szeretnék lakni felnőtt koromban” témára kellett felelniük rajzaikkal. Az országos pályázatra mintegy 20 iskola több mint negyven pályamunkája érkezett be, és került a komoly szakmai zsűri elé: A bíráló bizottság tagjai: Nagy-Kálózy Eszter, Sinkó István a Nemzeti Galéria Gyík Műhelyének vezetője, Róka Enikő a Nemzeti Galéria grafikai osztályának vezetője és Tóth Balázs és Vészabó Noémi festőművészek voltak. Ők, mint azt a cég sajtószóvivője kiemelte: egyöntetűen választották a legjobbnak Samu Fanni erdei faházat ábrázoló pasztellrajzát.
A 12 éves helyi kislány a díjjal egy 30 ezer forintos papír-írószer vásárlási utalványt kapott, e mellett pedig nyert osztályának egy ebéddel egybekötött kirándulást a Hortobágyi Madárparkba.
Samu Fanni a Körzeti Általános iskola szentjánosi felső tagozatába jár, két éve rajzszakkörös, felkészítő tanára Kóbor Attila.

E rajzpályázatot az építőipari cég kiegészítésként indította be már évek óta sikeresen működő, hasonló nevű épületfelújítási pályázata mellett, melyben gyermekintézmények és műemlék épületek rendbehozatalát, bővítését célozzák meg. A kezdeményezéséhez idén hat építőanyag-gyártó csatlakozott, a pályázat fővédnöke az oktatási és kulturális miniszter volt.

H.T.
-hirdetés- -hirdetés-