Késsel támadt vele együtt lakó vejére egy jánossomorjai férfi vasárnap, Malom utcai házukban. A fiatal vő könnyebb sérülésekkel megúszta a veszekedést. Az após akár három évi szabadságvesztéssel is büntethető.

 

Vasárnap a déli órákban, veszekedés közben támadt vőjére V.L. jánossomorjai lakos, késével kétszer is megvágva, és több kisebb karcolást is ejtve a fiatal férfin, tudtuk meg a mosonmagyaróvári rendőrkapitányságtól. A vágások szerencsére csak könnyebb sérüléseket okoztak az értesüléseink szerint épp egy munkahelyi hátsérülés után otthon lábadozó vőnek. Mint azt a kapitányságon, szűkszavú hivatalossággal, elmondták, az apa haragját az váltotta ki, hogy vője „lányához méltatlanul viselkedett”.

Az elkövetőt a helyszínre érkező rendőrök bilincsben vitték el. A büntetett előéletű, agresszív ember hírében álló após súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt legfeljebb három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Úgy tudjuk, az önkormányzat napokon belül kiutal egy – valószínűleg átmeneti – lakást a fiataloknak, hogy ne az igencsak szigorú papával lakjanak a jövőben.

H.T.

-hirdetés- -hirdetés-