Tavaszi Koncertet tartott a Canto Excolo Kamarakórus pünkösd hétfőn a Balassi Bálint Művelődési Házban. A könnyedebb dalokat sejtető koncertcím ellenére több igen nehéz darabot is felsorakoztatott a kórus az előadáson. E sikeres munka is közrejátszott: nyáron újra könnyűzenei koncertet tervez a kórus.

 

A nyár küszöbén, pünkösd hétfőn, este hattól tartott – ingyenes – tavaszi koncertet a helyi Canto Excolo Kamarakórus. A rendhagyóan nem a színpadon, hanem a nézői széksorok előtt felálló kórus tizenkét, a tavaszi-nyár eleji hangulathoz illő dalt adott elő. (A darabokhoz talán kicsit érdemtelenül 60-65 főnyi, ám hálás közönség jelenlétében.)

Szabó Attila
 kórusvezető elmondta, a könnyedebb témát ígérő koncertcím ellenére az előadott tizenkét dal között hat, szakmailag kimondottan nehéz művet is sikerült bemutatni most a közönségnek. „Az elhangzott Őszi fák című dal például öt szólamú, nagyon bonyolult alkotás, de több mást is mondhatnék a mai repertoárból, amik nem alapszintű kórusművek, hanem komolyabb koncertdarabok.” A kórusvezető örömmel mondta, az, hogy ezt sikeresen előadták, reményt keltő, így szeretné jövőre országos minősítőre is vinni kórust.

Szabó Attila elmondta, a most elhangzott dalokból töbet a kórus ezután is a koncertrepertoáron tart, így reméli, többen láthatják majd őket.

Nemrég vált nyilvánossá: a Canto Excolo idén nem tartja meg szinte már szokásossá vált Gödör Napi koncertjét, ám úgy néz ki, mindez nem jelenti azt, hogy nyáron könnyűzenei Canto-koncert nélkül maradnak a helyiek: A kórusvezető elmondta, a jól menő munkának és hangulatnak köszönhetően mégiscsak tartanak nyári koncertet: augusztus 25-én, tehát a gödör napok utáni héten, újabb pop-rock koncertet tervez a kórus, idén is zenekarral kiegészülve, de az eddigi évekkel ellentétben immár külföldi slágereket is beemelve a repertoárba.

H.T.
-hirdetés- -hirdetés-