Maratoni, több, mint két órás koncerttel igyekezett lenyűgözni a jánossomorjai közönséget a helyi fúvószenekar és a zeneiskola ütős szekciója.

 

Az igen meleg szombati napon, hét órától kezdődő koncerten elsőként komolyzenei műveket hallhattunk. Így többek között Lehár, Hacsaturján, Muszorgszkij, Rimszkij-Korszakov szerzeményei csendültek fel. A második részben a könnyedebb slágereké volt a főszerep: Elhangzott Brahms V. magyar tánca, A.L. Webber Evita című musicaljének híres betétdala, a Don’t Cry For Me Argentina, a Sej-haj Rozi, de kán-kán és szamba dallamokra is tapsolhattak a hálás nézők.
A jánossomorjai fúvósegyesület mellett Donyec István, a helyi Alapfokú Művészeti Iskola doboktatója és növendékei is játszottak a művelődési házi koncerten.
Az előadás különlegessége volt Dzsanda Vitalij kiváló vendégjátéka xilofonon illetve pergődobon. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves hallgatója még Donyec Istvánnál kezdte ütős tanulmányait Ungváron. Most is korábbi tanárja meghívására lépett fel városunkban, minden elismerést méltán megérdemlő játékával.
Az estre a két szervező csoport által közösen létrehozott Csontos-Donyec-Shéder-Vági dob kvartett játéka tette fel a koronát.
A szervezők remélik, a mintegy kétszáz néző tetszését elnyerte az egyedi együttműködés, amelyből akár hagyomány is teremtődhet. „Siker esetén akár rendszeres május ütős fúvós koncertet láthat a jánossomorjai nagyérdemű.” – mondta el Wennesz József Károly az egyesület vezetője.
A koncert közbeni és végi elismerő, lelkes tapsokból ez utóbbira lehet következtetni.

 

H.T.

 

-hirdetés- -hirdetés-