„Világ a Klafszkysok szemével” címmel nyílt kiállítás a Művelődési Házban hétfőn. A Klafszky Tagiskola diákjainak elsősorban technika és rajz órákon készített munkáit lehet látni június elsejéig a Galériában.

 

Műalkotás az, amit annak tartanak. – mondta Prátser Krisztián, a Klafszky Tagiskola tanára a hétfő délelőtti kiállítás megnyitón. A kiállított tárgyak is műalkotások, és az különbözteti meg őket az „igazi” műalkotásoktól, hogy egy gyermek még érdek nélkül készít el mindent. Ezekben a munkákban egyrészt benne van a létrehozás öröme, másrészt az, hogy ezekkel másoknak örömet szerezzenek.

A kiállításon különböző technikával készült rajzokat, festményeket és kézimunkákat láthatunk. A kézimunkák között különböző szőttesek, álarcok, jelmezek, húsvéti dekorációk láthatók. A kiállítás anyagát Gáspár Tünde állította össze.
A Felnőtt Kézműves szakkör minden évben tavasszal szervez kiállítást, felváltva gyerek és felnőtt munkákból. A Klafszkysok kiállítása előtt az elmúlt években kétszer láthattuk a felnőtt szakkör munkáit, és a mosonszentjánosi alsó tagozat is bemutatta már alkotásait.
V.V.
-hirdetés- -hirdetés-