Kapuvár – JSE 0:3 A mai NB III-as labdarúgó mérkőzésén végre sikerült a bravúr, idegenből hoztuk el a három pontot. A mérkőzés előtt bizakodó hazai szurkolókkal telt meg a lelátó, végül mégis -többen a játékvezetőt hibáztatva- lógó orral távoztak.

Kapuvár- Jánossomorja 0-3 (0-1)

Gsz. Németh B. (2), Hegedűs
Piros lap: Makk
Sárga: Bíró és Varga

Kapuvár SE: Kleizer- Áder, Tóth, Deák, Horváth, Végh, Markó, Szűcs, Hegyi, Böcskör, Makk, Licskai

Csere: Licskai-Péter
Markó-Kapusi
Szűcs-Hegyi

Jánossomorja SE
: Sipőcz- Pint, Göblyös, Drobnitsch, Bíró, Németh, Koltai, Hegedűs, Makai, Körmendi, Varga

Csere: Bíró-Ornyi
Körmendi-Szeitz
Varga- Bagoly

A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött a közelmúltban elhunyt Hegedüs Emil emlékére, aki a jánossomorjai csapat gyúrójának édesapja volt. A kezdő sípszó elhangzása után nyomban egymásnak estek a csapatok, szemmel láthatóan mindkét gárda a széleken próbált érvényesülni. A hazaiaknak sikerült is néhányszor borzolni a maroknyi vendégszurkoló idegszálait, azonban Sipőcz Róbert ezúttal is jó napot fogott ki. A 34. percben Borbás János játékvezető megállította a játékot és hosszas tanácskozás után -sokak értetlenkedésére- Makknak piros Bírónak sárga lapot mutatott fel. Az emberelőny tudatában még jobban rákapcsolt a csapat, és meg is lett az eredménye. A 38. percben egy hazai labdavesztést követően Némethez került a labda a felezővonalnál, majd megiramodott a kapu irányába és a beadásra váró védők közt a jobb hosszú sarokba lőtt a 38. percben (0-1).
A második félidőre már nem jött ki a sárga lapot kapó Bíró edzője féltette, hogy az egyébként is besárguló játékos esetleg pirosat kap, így legalább az utolsó mérkőzésen számíthat rá. Az 52. percben Makai kapott jó labdát középen, lefordult védőjéről és az érkező Hegedűs elé tálalt aki 14 méterről nem hibázott (0-2). Ezután kezdett el csak igazán harapni a kapuvári gárda, ám hiába akartak és hajtottak a hazaiak, Németh Balázs személyében megkapták a kegyelemdöfést. Megint Makai adta a gólpasszt, ezúttal Németh érkezett jókor és a kifutó Klezer mellett elegánsan emelt a jobb hosszúba. Bár volt még hátra bő 10 perc a mérkőzésből a nézők már csak vagdalózást láthattak , így inkább a játékvezetőkre szórt szitkokkal szórakoztatták magukat. Csapatunk a mai mérkőzésen igazi csapat benyomását keltette, elképzeléssel és ötletesen, bátran játszott.

Ifj. Drobnitsch Tamás: “Mindkét csapat sok hibával játszott, talán az emberelőny miatt is mi uraltuk a játékot, és ezúttal legalább eredményesek voltunk. Még két mérkőzés van hátra , reméljük szórakoztató és szép játékkal tudunk búcsúzni attól a kitartó 100-150 nézőtől akit még érdekel a város labdarúgása.”

Böcskör György, a hazaiak edzője nem kívánt stábunknak nyilatkozni.

Jövő héten szerdán előbb Töltéstaván kell helytállnunk a Magyar Kupa keretein belül, vasárnap pedig a Pápa csapata látogat városunkba. Bíró és Varga sajnos nem lehet a csapattal mivel a mai meccsen mindketten összeszedték harmadik sárga lapjukait így eltiltásukat töltik majd.

Csizmazia Gergely
-hirdetés- -hirdetés-