JSE-Sümeg 3-1 Már két nappal május elseje előtt sikerült karneváli hangulatot teremteni az NBIII Bakony csoportjában szereplő labdarúgócsapatunknak. Az előzetesen fogadkozó Sümeg a biztos három pont tudatában érkezett városunkba, mégis csalódniuk kellett.

 

Jánossomorja SE – Sümeg VSE 3-1 (2-0)
Gsz: Körmendi (2), Varga
Sárga lap: Pint, Németh, Drobnitsch, Göblyös, ill. Vágusz

JSE
: Sipőcz – Göblyös, Pint, Bíró, Drobnitsch, Németh, Koltai, Szeitz, Makai, Körmendi, Varga
Csere: Szeitz helyett Hegedüs T.
Körmendi helyett Smuk
Edző: Ifj. Drobnitsch Tamás

Sümeg
: Kópicz-Keveházi, Dencs, Bagó, Takács, Zsebe, Horváth, Renczes, Bodai, Kutasi, Kovács
Csere: Zsebe helyett Szilasi
Bodai helyett Nemes
Edző: Páli Attila

Csalóka időjárás fogadta a csapatokat, hiszen a napsütés mellé egyre erősödő szél is párosult.
A mérkőzés igazi kiesési rangadónak számított, e két csapat alkotja a táblázat legalsó helyeit. Mégis a télen 12 új – köztük több NBI-et is megjárt – játékossal erősítő, évi 10 millióból gazdálkodó vendégek tűntek esélyesebbnek. Ettől azért nem ijedtek meg Drobnitsch edző fiai, a mérkőzés kezdetétől fogva próbálták nyomás alá helyezni az ellenfelet. Jó volt látni a harciasan küzdő Németh vagy Szeitz ötletes játékát, de ezúttal nem a fiatalok hanem egy régi „nagy öreg” lett a mérkőzés hőse. A 36. percben egy bal oldali szögletet követően Körmendi higgadtan fejelt Kópicz kapujába (1-0). A vezetés ellenére nem álltunk le, folyamatosan dolgoztuk ki szebbnél-szebb helyzeteinket, ám a vendégek kapusa remekül helytállt. Egészen a 43. percig, ekkor Varga kapott jó lasztit Makaitól, lefordult védőjéről és 15 méterről okosan, az elvetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). Megnyugtató eredmény tudatában vonulhatott az öltözőbe csapatunk. A meccs hangulatát csak az első percekben megsérülő Zsebe Gáborról érkező hírek tették borússá, a vendégek játékosát a kiérkező mentők kórházba szállították. A második félidőre sem hagyott alább a lendület, sorozatos össztűz alá vontuk a sümegi kaput. Ennek ellenére a vendégek szépítettek, egy jó baloldali kiugratás után Kovács az ötös sarkáról a rövid felsőbe tűzte a labdát (2-1). Erre mi egyből próbáltunk válaszolni, említhetjük Bíró 30 méteres szabadrúgását , vagy Németh lövését , Varga helyzeteit. Egy nem várt szituációból végül mégis sikerült, egy kapura lőtt labda levágódott a védőről, Körmendi mesterien levette majd elegánsan a bal alsóba helyezett.(3-1). A hátralévő 29 percben végig uraltuk a játékot, több lehetőséget is kialakítottunk, ám a kapus mindig a helyén volt. Összességében maximálisan elégedettek lehettünk a csapattal, mindenki akart és hajtott, meg is lett az eredménye.

Ifj. Drobnitsch TamásMa végre mindenki tudásának megfelelően játszott, és sikerült felőrölni az ellenfél védelmét. Jövő héten bár nem lesz könnyű dolgunk, hisz Pint és Göblyös is besárgult, így ki kell hagyniuk a mérkőzést. Szeretnénk ugyanezt a jó játékot produkálni, teljesen elégedett vagyok a srácokkal.

Páli AttilaJátékosaim félvállról vették a mérkőzést, ez megbosszulta magát. Ha nincs egy ilyen kiváló kapusteljesítmény részünkről, bizony akár 6-7 góllal is kikaphattunk volna.
A hazaiak teljesen szétzilálták a csapatot, a megbeszélt taktikának a pályán nyoma sem volt. Gratulálok a hazaiaknak.

Jövő héten Csornára látogat csapatunk, ahol győzelem esetén faraghat a hazaiakkal szembeni 6 pontos hátrányból, mivel az ellenfél a mai mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett az Andráshida otthonában.

Csizmazia Gergely
-hirdetés- -hirdetés-