Jánossomorja – Bük 0:1 Azzal a csapattal játszotta mai meccsét a Jánossomorja SE labdarúgó csapata hazai pályán, akik ellen egyetlen idei győzelmünket szereztük, így többen is bizakodtak a győzelemben. Bár az előjelek nem ezt mutatták, hiszen Plachy múlt heti súlyos sérülése mellé még Hegedűs Tamás is betársult.

Jánosomorja SE – Lami Véd Büki TK 0-1 (0-0)

Gsz: Vinkovics
Sárga: Neczpál

JSE: Sipőcz – Göblyös,Pint, Bíró, Drobnitsch, Koltai, Szeitz, Makai, Németh, Horváth, Varga
Csere: Szeitz helyett Molnár
Németh helyett Ornyi

Bük: Marton – Nagy, Németh Z., Sátori, Bozoki, Pajor, Neczpál, Németh P, Vinkovics, Kovács , Niksz
Csere: Pajor helyett Pezenhófer
Vinkovics helyett Savanyó
Nagy helyett Savanyó

Kellemes idő és körülbelül 150 néző várta a két csapat mérkőzését, és bizony néhányan a fejükhöz kaptak amikor megtudták, hogy ezúttal is a Keszthelyen megismert Wenczel Imre vezeti a mérkőzést. A félsz valószínűleg átragadt a játékosokra is, legalábbis a látottak ezt igazolják. A 4. percben Pint az ellenfél kapujától 8 méterre megijedt a hirtelen elé pattanó labdától és csúnyán mellé lőtte tiszta gólhelyzetét. Az első félidőben aztán szinte végig az történt, amit a vendégek akartak , középpályánk ezúttal sem muzsikált valami szépen. Egyedül talán a fiatal Szeitz Richárd játékát lehetne a trióból kiemelni, a tegnapi u-19-es meccs dacára végig harcosan robotolt, helyenként szép cseleket mutatott be. A 38. percben kis híján gólt szerzett a Bük, Vinkovics kapott labdát a tizenhatosunkon belül és Göblyös és a kivetődő Sipőcz mellett beadta de Drobnitsch Vilmos jó ütemben becsúszva menekített a kapu torkából az érkező támadó elől. A második játékrész 10. percében végre egy valamirevaló szabadrúgást láthattunk, Varga lőtte el izomból a sorfal mellett, labdája csak centiméterekkel a bal kapufa mellett zúgott el.. Négy perccel később viszont a bükiek örülhettek, a védőinktől hemzsegő tizenhatosunkon belül Vinkovics elé került a labda, a támadó 9 méterről nem hibázott. A mérkőzés további részében az akarat és elképzelés nélkül játszó hazaiak kénytelenek voltak alárendelt szerepet játszani. Ez alól csak a félidőben beállt Ornyi, a végig küzdő és sok labdát szerző Bíró és Varga, a jól irányító és sokat szerelő Drobnitsch Vilmos és a nagyon egyedül hagyott Horváth emelhető ki. Ennél azért sokkal többre lesz szükség a jövő héten, reméljük sikerül rendet tenni a fejekben.

Ifj. Molnár Károly: Saját magunknak köszönhetjük a nehéz mérkőzést, ha a helyzeteinket kihasználjuk gólokkal nyerhettünk volna. Minden esetre örülök, hogy a papírforma szerint nyerni tudtunk a mumusnak számító Jánossomorja otthonában.

Ifj. Drobnitsch Tamás: Tipikus egy gólos mérkőzés volt, erőlködtünk de ez ma ennyire volt elég. Egyszerűen nem vagyunk képesek gólt lőni, és anélkül nehéz nyerni. Sajnos a csatárposzton nagy hiányosságaink vannak. A bekapott gólnál nagyot hibáztak védőink, de ez már szinte rendszerinti. Van min dolgozni. 

Mivel a Sümeg gárdája hazai pályán nyerni tudott a Tapolca ellen így az utolsó helyről várhatjuk a jövő heti Andráshida elleni meccset.

Csizmazia Gergely

-hirdetés- -hirdetés-