Répcelak- JSE 2:1 Az előzetes fogadkozás ellenére nem sikerült pontot rabolnia soros mérkőzésén NB III-as labdarúgó csapatunknak. Nem csak neki, nekünk is fájdalom, hogy Plachy Róbert súlyos sérülést szenvedett, így egyre jobban fogyatkozó csapatunk – ha lehet -, még nehezebb helyzetbe került.

 

Répcelaki SE- Jánossomorja SE 2-1 (1-0)

Gsz.: Pokmecz 2 ill. Bíró

Sárga : Bíró, Bagoly, Pint


JSE:
 Hegedüs – Göblyös, Pint, Bíró, Plachy, Drobnitsch, Varga, Koltai, Makai, Hegedüs, Horváth
Csere: Plachy helyett Bagoly

Makai helyett Molnár

Drobnitsch helyett Papp


Répcelak:
 Dold – Kiss, Pongor, Tompos, Bíró, Varga, Mészáros, Pokmecz, Süle, Szabó, Szandi
Csere: Mészáros helyett Csordás
Bíró helyett Hujber
Süle helyett Manganelli

 

Végre kellemes idő és jó talajú pálya várta a csapatokat és a kilátogató nagyjából száz nézőt. A hátszélben játszó hazai gárda az első félidőben többször is borzolta Hegedüs Péter kapusunk idegeit, persze ehhez megint asszisztáltak védőink.
A félidő derekán Plachy Róbert rosszul lépve szenvedett komoly térdsérülést, hordágyon vitték le a pályáról. Őt Bagoly váltotta.
A szerdai edzésen húzódást szenvedő Sipőczöt helyettesítő kapuvédő jó néhány alkalommal mentette meg csapatunkat a góltól. Ám a 41. percben már ő is tehetetlenül nézte amint a jobb szélen felfutó Mészáros Bagoly mellett középre íveli a labdát, amit az üresen álló Pokmecz a hálóba fejel(1-0). A második félidőben már teljesen megváltozott a játék képe – talán a hátszélnek is köszönhetően. Átvettük az irányítást és, bár voltak próbálkozásaink, nem sikerült fogást találni a hazaiakon. Ezúttal a megszokottól eltérően, nem balszélsőt, hanem belső középpályást játszó Varga Imre sem tudott hozzátenni a játékunkhoz, Hegedüs Tamás feladata lett volna mindez, de érthetetlen módón meglehetősen szürkén játszotta végig a mérkőzést. Hiszen hiába próbálkoztunk, a befejezés sehogy sem akart sikerülni: meg is lett az eredménye, öt perccel a mérkőzés vége előtt több lehetőséből sem sikerült felszabadítanunk, és végül Pokmecz elé került a labda, aki az ötösön a kimozduló Hegedüs Péter fölött a hálóba emelt (2-0). Ekkor végre felébredtünk és elkezdtünk úgy játszani, ahogy már eddig is kellett volna – így sikerült gólt szereznünk a 84. percben. Egy szögletet követő lövés a védőkről pont Bíró elé pattant, aki közelről a hálóba kotorta a labdát (2-1). Összességében megint a helyzeteit jobban kihasználó gárda nyert, nekünk annyi vigaszunk van, hogy végre gólt szereztünk. Jelzésértékű azonban, hogy azt hátvéd szerezte: sajnos nincsenek tipikus csatáraink, sőt lassan csapatunk sem, hiszen Plachy sérülése komolynak tűnik – valószínűleg térdszalag szakadást szenvedett. A csapatból ezúttal csak Bírót lehet megemlíteni jóként, agilis volt, futott, labdákat szerzett, sok hazai akciót hiúsított meg, és szépítő gólunkat is ő szerezte.

Varga József edző, Répcelak: Meglepett a vendégek első félidei gyenge játéka, hagytak minket érvényesülni: Sikerült is megszereznünk a vezetést, de nem nyugodhattunk meg, hiszen a második félidőben egy helyzetünk volt csak, igaz, azt sikerült értékesíteni . A szépítés után magára talált a vendégcsapat és bizony megizzadtunk az utolsó percekben. Kívánom a Jánossomorjának, hogy minél több előttünk álló csapatot verjenek meg, ez javítaná a tabellán elfoglalt pozíciónkat.

Drobnitsch Tamás edző, JSE:
 Az első félidőben magunkra húztuk az ellenfelet, ebben a periódusban azt kell mondjam, hogy sokkal jobban játszottak a hazaiak, hiszen ritka alkalom volt, ha két egymás utáni passzunk sikerült. A félidőben próbáltam lelket verni a csapatba, talán sikerült is, sokat javult a támadójátékunk, de meddő csatárhiánnyal küzdünk, így nem tudunk elegendő nyomást gyakorolni az ellenfelekre. Sajnos tornyosulnak a problémák, hiszen szinte minden mérkőzésre jut egy sérülés.

A Sümeg döntetlent hozó mérkőzésének köszönhetően nem csúsztunk a tabellán az utolsó helyre. Csapatunk még mindig nem tudta megszerezni első tavaszi pontjait, reméljük jövő héten a Bük gárdája ellen sikerülhet.

Csizmazia Gergely

-hirdetés- -hirdetés-