1. augusztus 7-én ismét megrendezik az öt évvel ezelőtt az Andaui Turisztikai Egyesület (Tourismusverband Andau) által kezdeményezett “Grenzenlos – Határok Nélkül” elnevezésű kerékpártúrát. Bár Jánossomorja – a helyi Társaskör révén – csak 2003-ban csatlakozott a szervező települések sorához, idén már mi leszünk a nap házigazdái.


Az eddigiektől eltérően ez alkalommal nem a Hanságon át vezet majd a túra, hanem a Jánossomorja – Andau (Mosontarcsa) – Halbturn (Féltorony) – Albertkázmér – Várbalog – Jánossomorja útvonal nevezetességeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A megváltozott útvonal ellenére a rendezvény célja továbbra is változatlan: a kerékpáros turizmus, illetve a környék természeti értékeinek népszerűsítése. E mellett az esemény jó alkalmat kínál a határ két oldalán élőknek arra is, hogy legalább évente egyszer kötetlenebbül találkozhassanak, ismerkedhessenek egymással.

A jánossomorjai indulás délelőtt 10 órakor lesz a pusztasomorjai “Oszi-kocsma” elől, majd a 40 kilométeres táv megtétele után, fél egykor közös ebéd vár mindenkit a somorjai játszó- és pihenő parkban. Ezt követően változatos programok (játékok, kerékpáros ügyességi versenyek, városi különtúra, …stb.) várják majd a kerekeseket.

-hirdetés- -hirdetés-