Szabó Attila vezetésével kamarakórus alakult városunkban. A lelkes fiatal csapat december 22-én az albertkázmérpusztai, 23-án pedig a mosonszentjánosi templomban adott karácsonyi koncertet.

Rengetegen voltak kíváncsiak a nemrég alakult jánossomorjai kórus, a Canto Excolo koncertjére. A 12 tagú énekkar ismert karácsonyi dalokat adott elő. A klasszikus zeneirodalom legszebb kórusművei mellett hallhattunk magyar és külföldi hagyományos dalokat, valamint spirituálékat és gospeleket is. Műsorukban hegedűn és trombitán is fecsendült egy-egy világhírű mű, valamint a mosonszentjánosi koncerten a Német Kisebbségi Önkormányzat fúvószenekara is közreműködött.

Kérdésünkre Szabó Attila, a kórus vezetője elmondta, hogy a kórus két hónapja alakult, azóta készülnek erre a koncertre, de mindenképp szeretnék folytatni működésüket. Két irányban szeretnének haladni, egyrészt készülnek egy gospel-koncertre, másrészt pedig egy acapella-koncert a cél. Az új kórus az adventi koncerttel is szeretne hagyományt teremteni, így számíthatunk rá, hogy jövőre is hallhatunk előadásukban karácsonyi dalokat.

-hirdetés- -hirdetés-