A jövő év a beruházások éve lesz Jánossomorján, erről is beszélt a városvezetés hétfőn, a kisvállalkozókkal tartott éves fórumon a városházán. Több nagy pályázat is tavasszal érhet az építkezési szakaszba, ilyen a teljes Jánossomorján áthúzódó belterületi kerékpárút, az iskola és a bölcsőde részleges felújítása, illetve a pusztasomorjai Gödör átalakítása is. Lőrincz György polgármester és Bella Zsolt alpolgármester kijelentette, bár ezek a beruházások közbeszerzési eljáráshoz kötöttek magas összegük miatt, az önkormányzat a helyi vállalkozók, iparosok alvállalkozói részvételét ösztönzik majd, természetesen a törvényes keretek között.

 

 

 

A helyi vállalkozók elismerésüket fejezték ki több tavalyi önkormányzati felújítást illetően is. Például, hogy a kiemelkedően sok idei útfelújítás kapcsán a városüzemeltető ragaszkodott ahhoz, hogy szegélykövekkel készüljenek el az utak, ami jóval hosszabb élettartamot biztosít. Gratuláltak a pályázatokhoz is, és a városüzemeltető tevékenységéhez. De itt szintén előkerült a kül- és belterületi utak gréderezésnek szükségessége, és az hogy nemrég vásárolt egy ilyen munkaeszközt a város, azonban a megfelelő tapasztalatszerzéshez még időt és türelmet kért a polgármester.

Az évi rendszeres kisvállalkozói fórumon a szakemberek gondjait, ötleteit várja a városvezetés, és maguk is beszámolnak az önkormányzat munkájáról.

 

 

JTV – HT

 

 

-hirdetés- -hirdetés-