Szentpéteren gyulladtak ki az ünnepi fények szombaton este, advent második hétvégéjén. Nemcsak vásár és kóstolás, de újra ünnepi műsorok, baráti beszélgetések várták a kilátogatókat és szolgálták a közös karácsonyi várakozást.

 

 

Elkelt az összes ruha a szentpéteri forgatagon szombat este a templomtéren. De a hideg ellenére tele lett a tér. Sokan tapsolták meg a szentpéteri ovi csoportjainak kedves műsorát.

 

 

Utána az óvoda dalosköre adventi, betlehemi énekekkel csalta közénk a karácsonyt. Majd az Alapfokú Művészeti Iskola táncosai vidám karácsonyi koreográfiákat táncoltak el a közönségnek. A Német Nemzetiségi Önkormányzat adventi koszorúját Katona Andrea óvodavezető gyújtotta meg. A tér is megtelt élettel. Sok helyi szervezet fogott össze, hogy élményt adjanak a kilátogatóknak. A társaskör, az óvoda és az iskola alapítványa, illetve mindkét szülői közösség már hagyományosan együtt sürgött-forgott a kondérok körül. Lángosok, forralt bor és tea várták a melegedni vágyókat. Sütemények, saját készítésű szörpök és karácsonyi díszek is sorakoztak a pultokon.

 

 

Az óvoda is kinyitott az ünnepre. Odabent a szülők árultak saját készítésű díszeket, finomságokat mindegyik teremben, sőt, még a folyosón is, hogy ezzel is segítsék az ovit. A gyerekeket pedig kézműves kuckó kötötte le, ahol ők is készíthettek valamilyen karácsonyi díszt vagy játékot. A folyosókon szebbnél szebb betlehemek sorakoztak, az ovigaléria ezzel a kiállítással várta az ünnepet.

 

 

Legközelebb jövő szombaton, Szentjános főterén várja forgatag a lakókat, utána pedig a hagyományos Fényváráson beszélgethetünk és koccinthatunk majd az ünnep előtti napokban.

 

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-