A Kárpát-medencei amatőr színjátszó seregszemlének számító Moson Megye Színjátszó Találkozó egyik fődíját kapta a jánossomorjai társulat darabja, tagjuk és vezetőjük, Nikházi Árpád pedig a színészi díjat vehette át.

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület május 5. és 7. között rendezte meg a XXVII. Moson Megye Színjátszó Találkozóját a Flesch Károly Kulturális Központban. Itt a pénteki nyitó napon, versenyprogramon kívül mutatta be a jánossomorjai Moson-Szél Egyesület Színházi Társulata a Hyppolit a lakáj című művet, nagy sikert aratva.

A szombati versenyprogramon a magyarországi és határokon túli magyar amatőr gyermek-, diák- és felnőtt színházak, társulatok mutatkozhattak be, folyamatosan, a szakértő zsűri előtt, akik 13 díjról döntöttek.

A szervezők elmondták a megnyitón: Az elmúlt negyedszázadban a színjátszó rendezvény a kárpát-medencei magyar anyanyelvű amatőr színészek találkozójává nőtte ki magát. A találkozó a szervezők szándéka szerint az idén is sokszínű, a programba beválogatott 20 produkció reprezentálja a kárpát-medencei színjátszást. A 27. rendezvényt Mosonmagyaróvár önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta.

Valamennyi résztvevő csoport emléklapot vett át a zsűri tagjaitól. A Moson Megye Színjátszó Találkozó fődíjait három csoport vehette át: Moson-Szél Egyesület Színházi Társulata (Jánossomorja), a Bolyai Szín-Játék-Kör Színjátszó Csoport (Mosonmagyaróvár) és a Tekergők Színjátszó Csoport (Nyárasd, Szlovákia). Az egyéni díjazottak három „színészi díj” elismerésének egyikét pedig Nikházi Árpád vehette át.

 

 

A társulat közölte, nagyon köszönik a díj elérésében őket támogatók segítségét, Jánossomorja Város Önkormányzatának, vállalkozóknak, magánszemélyeknek, és nem utolsósorban hálás közönségüknek a segítségét, szeretetet. A társulat a közelmúltban több környékbeli színpadon is előadta a Hyppolitot, jelenleg pedig az István a király előkészületei folynak, amivel augusztusban szeretnének a helyi közönség elé lépni.

 


(Fotók: Moson-Szél társulat)

 

-hirdetés- -hirdetés-