Fontos fórumra várja a lakosságot a város a jövő hét első három napján. Jánossomorja településrendezési tervének gyökeres felülvizsgálatát végzi ugyanis az önkormányzat, amely a város szerkezetének fontos kérdéseiről és az egyes telkek szabályozásáról is határoz, a város hosszú távú jövőképével szinkronban. Itt fontos kérdések merülhetnek fel: Szentpéteren például a 86-os főút mellett ipari területek jövőbeni felhasználása, vagy a telkekként feltüntetett, de szántóként használt földek jövője. Mosonszentjánoson az tervezett északi elkerülő út nyomvonala, vagy a malom területének lakó vagy bevásárló-központkén való hasznosítása. Pusztasomorján a hosszú telkek feltárása és a kiserdő is fontos téma lehet.

A munkát az önkormányzat nemrég egy fórumon és a testület előtt is bemutatkozott új főépítésze Dimény Gábor is végzi, aki múlt hónaptól végzi ezeket a feladatokat Jánossomorján. A nyugalmazott állami főépítész, műemlék- és urbanisztikai szakmérnök több évtizedes tapasztalatával segíti a várost a múlt hónaptól a városi főépítészi beosztásban.  A szakember kiemelte: -” Ez a szabályozás a város szerkezetének, területeinek szabályozását és az egyes telkekre vonatkozó szabályokat is magában foglalja. Ezért fontos, hogy a lakosság aktívan részt vegyen ennek megalkotásában, közmegegyezésen alapulhasson a jövőben meghatározó terv, amely 10-15 évre kijelöli a fejlesztési irányokat.”

Dimény Gábor főépítésszel (jobbról) neves szakember segíti a város fejlődését


A városrészenkénti fórumok hétfőn 18 órakor a szentpéteri iskolában, kedden este hatkor a művelődési házban, szerdán hatkor pedig a Sós Antal Közösségi Házban várják a lakosságot.
A fórumok részleteiről a város honlapján is olvashatnak!

-hirdetés- -hirdetés-