Kategória - Hírek

Elhunyt Dr. Kurunczi Károly

78 éves korában, hosszas betegség után elhunyt Dr. Kurunczi Károly Tibor, állatorvos, Jánossomorja történetének meghatározó polgármestere, a város díszpolgára.  1946-ban, Győrben született, majd az állatorvos-tudományi egyetem 1970-es elvégzése után állatorvosi pályáját már a térségünkben kezdte...

Videó

Ballagások

Elköszöntek iskoláiktól és tanáraiktól a jánossomorjai nyolcadikos diákok, mindkét tagintézményben. A város idén két tanulónak is átadhatta a Jánossomorja Kiváló Tanulója elismerést.

Videó

Vidám ballagás

A szomorú búcsú mellé a vidámság is beférkőzött a ballagó jánossomorjai diákok utolsó napjába, a vidám ballagás már több évtizedes hagyomány az intézményben.

Videó

Ballagók köszöntése

A szülőföldhöz való kötődés erősítése fontos feladata a városnak. Jánossomorja nemcsak segíti a gyermekek nevelését és oktatását, de fiatalként, felnőttként is igyekszik helyben tartani a fiataljait. Ezt a szándékot hangsúlyozta az önkormányzat a ballagók köszöntésén, szerdán.

Videó

Óvodai ballagás

Az ősszel iskolába induló óvodások is elköszöntek intézményeiktől, óvónénijeiktől. Csütörtökön a központi óvoda várta megható búcsúzásra a szülőket, családokat.

Videó

Mandátumátvétel

Átvette megbízólevelét Jánossomorja Város Önkormányzatának új képviselő-testülete, amely a szabályok szerint csak október elsejétől kezdi meg munkáját, addig a mostani testület viszi a feladatokat.

Videó

Úszóverseny

Megúszták az év végét az általános iskolás diákok Jánossomorján, ahogy azt tenni szokták évek óta.

Videó

Kölyök Gödör

Vasárnap délután ismét programkavalkáddal várta a város a gyerekeket a Pusztasomorjai Játszó- és Pihenőparkban: újra megnyílt a Kölyök Gödör.

Videó

Választás 2024

Kevés izgalmat ígért, és keveset is hozott a választás – legalábbis ami a helyi eredményeket illeti. A polgármester-választás az egyetlen jelölt miatt már előre lefutottnak volt tekinthető, a képviselő-testület pedig alig alakult át a késő éjszaka megszületett eredmények szerint.