Kategória - Hírek

Videó

Szalagátvágások

Közösen szabott irányban fejlesztettek – A megújult városközpontban avatta fel a város és a megyei vezetés a pályázatokból megvalósult közösségi fejlesztéseket Jánossomorján.

Videó

Jánossomorja Piknik

Nemcsak a hivatalos átadásokra van szükség, hanem közösségi ünneplésre is. Ebben a szellemben, a lakókkal közösen kívánta megünnepelni az önkormányzat a most lezárult pályázati fejlesztéseket, a Jánossomorja Pikniken.

Videó

A gyermeket ünnepelve

Gyermeknapot ünnepeltek a héten Jánossomorján. Csütörtökön a művelődési házat töltötték meg színültig az óvodások, hiszen újra várta őket az óvónők mesejátéka.

Videó

Lenke néni 90 éves

Különleges 90. születésnapi köszöntőt mondhatott a városvezetés hétfőn, a város egyik meghatározó pedagógusának. Bella Sándorné, Lenke nénit széles családi körben ünnepelték Albertkázméron, ide kopogott be a város hagyományos delegációja, akik a miniszterelnök és a város okleveleit egyaránt...

Videó

Az én Jánossomorjám

Hetedik alkalommal rendezte meg a városi könyvtár az évről-évre népszerűbb fotópályázatát, Az én Jánossomorjám címmel. Összesen 18 alkotó jelentkezett a felhívásra tíz év alatti, felsős és középiskolás, valamint felnőtt kategóriában.

Videó

Pünkösd és motorszentelés

Pünkösdöt ünnepeltek a hívek Jánossomorján. A vasárnapi szentmisék után pedig a helyi motoros baráti kör tagjai töltötték meg a városközpontot, újra szentelésre gyűltek a járgányok.

Videó

Virágosítás

A tavalyinál jóval többen, 140-en jelentkeztek a város közös virágba borítására. Újra elindult az önkormányzat virágosítási akciója – a Virágosítsuk együtt Jánossomorját.

Videó

Elkezdődött gyérítések

Földi, kémiai gyérítéssel vette kezdetét a héten a központi szúnyoggyérítés Jánossomorján is. A nyár folyamán a további beavatkozásokra kéthetes turnusokban kerülhet sor, függően a szúnyoghelyzet alakulásától és az időjárástól.

Videó

Megerősített testvériség

Megerősítette az idén 20 éves testvértelepülési kapcsolatot Nagyfödémes és Jánossomorja. Múlt hétvégén a mátyusföldi partnerközségünkben tartott ünnepségen egy záradékkal egészítették ki az eredeti dokumentumot a felek.