Kategória - Hírek

Videó

Szúnyogveszély

Újra tartanunk kell a jelentős szúnyogveszélytől Jánossomorján. Az önkormányzat a központi gyérítési program mellett saját beavatkozásokat és lakossági figyelemfelhívást is tervez.

Videó

Köszönet rendőreinknek

Önkormányzati elismerést vehettek át a jánossomorjáért dolgozó rendőrök Szent György napja alkalmából. A város megköszönte az áldozatos munkát, és a jó közbiztonsághoz is hozzájáruló, kiváló kapcsolatot a kapitányság, a helyi őrs és a városháza között.

Videó

Két háziorvos

Háromból újra kettő – Ismét csak két háziorvos dolgozik Jánossomorján, Páll Viktória doktornő nyugdíjba vonulásával. A helyettesítő rendszer olajozottan működik, még járványos időszakban is. A városra száll a megüresedő praxis gondja, a pótlás ugyanakkor nem sok reménnyel kecsegtet.

Videó

Fenntarthatóság az iskolában

A fenntarthatóság jegyében tartottak témahetet a város oktatási intézményeiben hétfőtől péntekig. A cél, felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, a pazarlás visszaszorítására, az energiatakarékosságra és az újrahasznosításra.

Videó

Schmidt Márton emlékkoncert

Változatos fúvós darabokkal és kiváló előadással tisztelgett volt karnagya előtt a Jánossomorjai Fúvós Egyesület. Az esten hallhattuk a nagyzenekar muzsikáját, ahol sok lelkes fiatal zenél együtt az idősebbekkel.

Videó

Lions 12 órás futás

Több mint 300 ezer forintot gyűjtött a 180 induló, akik összesen több mint 800 km-et futottak le a segítségért – Reggeltől estig folyamatosan szedték a lábukat a jelentkezők a pihenőparkban szombaton, a Lions Klub 12 órás jótékonysági futásán.

Videó

Babaköszöntő

17 kislányt és 9 kisfiút hozott a gólya az elmúlt félévben városunkba, derült ki a hagyományos városi babaköszöntőn. A családokat a városvezetés, a védőnői szolgálat és az iskola kedves műsora is ünnepelte.

Videó

Bevásárlóközpont épül

Nagy élelmiszer-üzlet épül a városközpontban, a rég üresen, gazosan álló malomudvaron. A CBA üzletlánc legmagasabb minőségét képviselő Príma áruház nyithatja meg kapuit itt az ősszel.

Videó

Választás 2024

Szombaton elkezdődött a június 9-i hármas választás kampányidőszaka. Ekkor egyszerre szavazhatunk majd európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati jelöltekre is.

Videó

30 éves a Szemes Művek

30 éves a jánossomorjai Szemes Művek. Pénteken a megye politikai és agrár-elitje és Jánossomorja város delegációja is köszönetet mondott a cégnek a sok támogatásért, sikerért.