Kategória - Hírek

Videó

Húsvétváró

Húsvétváró kavalkádra várták a családokat a város kézművesei, civil szervezetei pénteken, ezzel debütált a megújuló városközpont rendezvénytérré alakított szakasza is. A kavalkád célja, hogy kicsik és nagyok együtt készülhessenek a közelgő ünnepre, maradéktalanul megvalósult.

Videó

Online zaklatás

Szekálás, megalázás, megbélyegzés, az online térben, amik gyermek-közösségek tagjai között zajlanak le, azaz például osztálycsoportokon belül. Az online zaklatás e fajtájáról tartottak rendkívüli szülői értekezletet a központi felső tagozat aulájában hétfő kora este.

Videó

Szigetközi ökopark

Izgalmasan, több mint 500 négyzetméteren tárul elénk a Szigetköz a dunaszigeti ökoparkban, ahol hamarosan a jánossomorjai diákok is fontos élményeket kaphatnak, tanáraik irányításával.

Videó

Március 15.

Nemzeti színbe öltözött Jánossomorja a márciusi ifjak tiszteletére. Az oktatási intézmények mellett városi ünnepségre is várták a megemlékezni vágyókat a mosonszentpéteri szabadság emlékoszlophoz, ahol az önkormányzat mellett civil szervezetek is koszorúztak.

Videó

Magas rangú elismerés

Magas rangú állami elismerésben részesült id. Bella Sándor, nyugalmazott iskolaigazgató. A március 15-e alkalmából a köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntető címet Nagy István agrárminisztertől Budapesten, a Vajdahunyad Várában vehette át.

Videó

Elítélték a gázolót

Kilenc és fél év börtönre ítélték és tíz évre eltiltották a járművezetéstől azt a szlovák férfit, aki kábítószeres befolyásoltság alatt halálos közúti balesetet okozott Jánossomorján és Mosonmagyaróváron 2021 októberében.

Videó

Nőnapi ünneplések

A hölgyeket ünnepelte Jánossomorja a nemzetközi nőnapon – a városvezetés az idősek klubjában és a nyugdíjas egyesületnél is járt, de a nőiséget kutató koncert is várta a széles közönséget dalokkal, történetekkel.

Videó

Újra Filharmónia

A harmadik előadással lezárult az idei tanévben rendezett filharmónia előadások sora a Művelődési Házban. Az országos program célja, hogy neves előadókat sorakoztasson fel a színpadon, akik igényes zenei bemutatókat tartanak a gyerekeknek.

Videó

Tavaszi JSE rajt

Öt szakosztállyal vágott neki a tavaszi szezonnak JSE sportegyesület. Bár a kézilabda csapat megszűnt, az elnökség bizakodó a folytatás illetően, mivel a meglévő együttesek keretlétszámai növekednek.

Videó

Évértékelő

A válság ellenére közel húsz fontos fejlesztés fémjelzi a tavalyi esztendőt, hála a sikeres pályázatoknak és a biztos gazdálkodásnak. A fejlesztés mellett a megtakarítási intézkedések sikere is sokat tett hozzá a nyugodt pénzügyi évzáráshoz. A városvezetés a héten értékelte az elmúlt esztendőt.