Kategória - Hírek

Videó

Október 23.

Az igazság felkutatása és kimondása az ’56-os forradalom egyik öröksége, ezt is üzente Jánossomorja október 23-i ünnepsége, ahol civil szervezetek, magánszemélyek és az önkormányzat egyaránt tisztelgett a forradalom és szabadságharc emléke előtt.

Videó

Képviselő-testületi ülés

Egy üldözőbe vett embercsempész csúszott ki a Tarcsai utcai kanyarban – az elmúlt félévben ez már sokadik eset, ahol csak a véletlennek köszönhető, hogy nem történt tragédia. A testület előtt épp a baleset napján tartott beszámolót a rendőrség, így a kényes téma ott is előkerült

Videó

Parkolóépítés

Biztonságosabb lesz a diákok iskolába érkezése a gyors kiszállást biztosító parkolókkal, de a városközpont teljes parkolási helyzete fellélegezhet – jó tempóval épül az uszoda melletti tér, amire a településfejlesztési programban nyertünk forrást.

Videó

Pályaválasztás

Pályaválasztási tájékoztatóra várták a nyolcadikos diákokat és szüleiket a központi iskola aulájában szerda kora este. A korábbiaktól eltérően most nem a környező középiskolák ismertették saját képzéseiket, hanem az igazgató-helyettesek mutatták be a választható iskolatípusokat.

Videó

Méhészinterjúk

Az ország méhész ágazata számára is fontos könyvet mutattak be Jánossomorján – hiszen a külföldi szakirodalom fordítója Gazsó Imre, helyi méhész, akinek már nem az első szakirodalmi fordítása jelenik meg. A kiadványt most bemutatóval és fórummal ünnepelte a szakma.

Videó

Iskolások emlékeztek

Emlékműsorokkal és gyertyagyújtásokkal tisztelegtek a jánossomorjai diákok az 56-os forradalmárok és áldozatok előtt. Műsorokat adtak az iskolákban, de voltak, akik bringára is pattantak, hogy felkeressék a városi emlékhelyeket.

Videó

Energiatakarékosság újra

Újra energiatakarékossági intézkedéseket vezet be a város a hidegebb idő beköszöntével. Erről nemrég döntöttek a város és az önkormányzati intézmények vezetői.

Videó

Megújul a Millenniumi park

Teljesen átformálódik a városközpont, településfejlesztési pályázati forrásból. A közösségi tér funkcióit adó főtér méltó lesz a városi ranghoz is. A munkák jól haladnak, még ősszel finisbe érkezhetnek.

Videó

Virágosítás

Elkezdődött a város őszi virágosítása. A városüzemeltető közel 3500 tő virágot ültet a közterekre, köztéri ágyásokba és virágládákba.

Videó

Útfelújítás

Elkezdődött a Várbalogi utca felújítása, amit a Nándor utca munkálatai követnek. A két fontos beruházásra a Területfejlesztési Operatív Program Pluszban nyert több, mint 172 millió forint támogatást az önkormányzat.