Kategória - Hírek

Videó

Államalapítás ünnepe

Az államalapító céltudatosságát emelte ki Jánossomorja augusztus 20-i ünnepsége, amely példája a várost fejlesztő, hosszú távra tervező elképzeléseknek. Hagyományosan Pusztasomorján, a templomban és a Szent István parkban ünnepelt Jánossomorja.

Videó

Honfoglaló tábor

A kelevézek, szablyák a harcosok, míg a nemezelés, bőrvarrás az otthonok mindennapjait idézték meg a honfoglalás korából. A helyi művészeti galéria történelmi korokkal foglalkozó nyári táborában a kalandozások évei, az ősmagyarok világa tárult fel a résztvevők előtt.

Videó

Gazdaszakkör

Nyáron sem tétlenkednek a gazdaszakkör részvevői a Klafszky Tagiskolában. Tanárok, tanulók, az iskola dolgozói és lelkes családtagok is együtt munkálkodnak azon, hogy rendezett, szép környezet várjon mindenkit a szeptemberi tanévkezdésre.

Videó

Iskolakezdési segítség

A közelgő iskolakezdés miatt ismét a jótékonyság jegyében szólította meg a város segítő szándékú lakóit a Jánossomorjai Lions Klub.

Videó

Lovastalálkozó

Nyolcadik alkalommal rendezték meg múlt hétvégén az immáron hagyományossá vált Jánossomorjai Amatőr Lovastalálkozót. A nagy meleg ellenére a látogatók száma még a korábbiakat is felülmúlta, a programok pedig remek kikapcsolódást nyújtottak a családoknak, baráti társaságoknak.

Videó

Pusztasomorjai Vigasságok

Újra megnyitotta kapuit a Pusztasomorjai Vigasságok, Jánossomorja nyári, összművészeti fesztiválja, amely számos érdekes műfajt vonultatott fel, hogy sok érdekességgel ismertethesse meg a város lakosságát, köztük olyan kultikus előadókkal is, mint az idén 40. születésnapját ünneplő Pál Utcai Fiúk...

Videó

Tánctáborok

A táncé volt a főszerep az elmúlt hetekben a jánossomorjai táborokban. A hetet mindenhol gálaelőadással zárták a gyerekek.

Videó

Elhunyt Hegedüs Iván

Két hete elhunyt Hegedüs Iván, Jánossomorja elismert, nyugalmazott pedagógusa, aki a város civil életében is példamutató aktivitással tevékenykedett és ösztönzött másokat is erre.