Kategória - Hírek

Videó

Elég a pályázati tartalék

Sikerült elegendő pénzt félretenni ahhoz, hogy a város által megnyert idei pályázati fejlesztések az áremelkedések ellenére is megvalósuljanak Jánossomorján. A helyzetet a keddi, rendkívüli testületi ülésen tárgyalhatták meg a képviselő-testületi tagok.

Videó

Táborok Jánossomorján

Táborok sokaságát hozták a szünidő első hetei. Ugyanakkor volt olyan hét, amikor akár három tábor is zajlott egyszerre, és olyan is, amikor egy sem. Pedig a szülőknek, szervezőknek és gyerekeknek is jól jönne a jobb összehangoltság.

Videó

Pormegkötés

Nagy meleg és hőségriadók jellemezték az elmúlt heteket. A kánikula hatásai ellen küzdve az önkormányzat pormegkötő locsolással is igyekezett enyhíteni a melegben erősen porzó utcák lakóinak mindennapjain, nemcsak Jánossomorján, hanem Hanságligeten és Újtanyán is.

Videó

Polgári védelem

Felkészülni a veszélyhelyzetek elleni gyors védekezésre, a védelmi szolgálatok segítésére – ez a célja a polgári védelemnek. A város polgári védelmi egységének tartott továbbképzést a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség múlt hónap végén.

Videó

Kölyök Gödör

A legkisebb lurkóktól a legnagyobb kamaszokon át a családokig mindenki megtalálhatta a kedvencét a játékok, programok és sátrak között a város gyermekeknek szóló délutánján: Múlt hét vasárnap nagy sikert aratott a Kölyök Gödör a pusztasomorjai pihenőparkban.

Videó

Hanságring és Feel The Vibe

Felavatták a Hanságring modellautó-pályát, amit a hobbisport helyi követői készítettek el városi segítséggel – Erre az első szabadtéri zenei pikniken, a Feel The Vibe-on került sor a Lókertben. Mindkét programban közös, hogy eltökélt civilek szervezték a közösségi eseményt.

Videó

Semmelweis-nap

Helyben maradnak a védőnők, bár az irányítást az önkormányzatok helyett az állam vette át júliustól. Ezt a Semmelweis-napon jelentette be Lőrincz György polgármester.

Videó

Örökbefogadó dartsosok

Munkába álltak az első örökbefogadók Jánossomorján. A Jánossomorja Darts Club tagjai álltak a fűnyírók mögé, ragadtak kerti szerszámokat múlt héten, hogy az általuk nemrég gondozásba vett területet megszépítsék.