Kategória - Hírek

Videó

Évzárók az iskolákban

Elkezdődött a nyári szünet, pénteken bezárták a tanévet mindkét iskolában. Az iskola/intézmény szép eredményeket és szép bizonyítványokat hozó, de komoly gondoktól sem mentes évet zárhatott le.

Videó

Múzeumok éjszakája

Nosztalgikus és vidám hangulatú kiállítások és különleges koncertek – a viharos idő sem tudta elvenni a múzeumok éjszakájára látogatók kedvét a társaságtól és a szórakozástól.

Videó

Német családi nap

Színpadi produkciók, gyerekprogramok, finom ételek várták szombaton a szentpéteri gödörbe látogatókat. Több évnyi kihagyás után szerveztek itt újra német családi napot.

Videó

Búcsúi vásár újra

A búcsú világi hagyományát elevenítenék fel Jánossomorján, újra a régi idők vásári hangulatát és búcsú mulatságait kínálva a közönségnek.

Videó

Ballagások

Kiváló tanulók, versenysikerek, osztályközösségi munka… számos kiemelkedő teljesítményhez gratulálhatott az iskolavezetés és az önkormányzat pénteken és szombaton, amikor elballagtak a végzős diákok.

Videó

Városi búcsú

A gyermekeiről való gondoskodás mindig Jánossomorja egyik fontos alapelve, hiszen ez a város címerének is az egyik központi motívuma. Erre hívta fel a figyelmet a város akkor, amikor elbúcsúztatta a végzős nyolcadikosait szerdán, a Városházán.

Videó

Családi délutánok

Csoportonként, a szülőkkel közösen zárták le a nevelési évet az óvodák. Az évzáró családi napokon csoportonként más és más programok, közös játékok, vidám versenyek, mesejátékok várták a gyerekeket.

Videó

Véradás a Binderben

Megyei szinten is példásnak tekinti a vérellátó szolgálat a jánossomorjai Binder üzemre jellemző véradóbarát szellemiséget. A gyárban évente szerveznek ilyen segítő akciót és valóban sokakat meg is mozgatnak, még volt kollégák is visszajárnak ezekre az alkalmakra, de sok jelenlegi ukrán munkatárs...

Videó

Határtalanul

Jánossomorjai diákok nyomoztak magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában Szlovéniában és Horvátországban. Mindezt az állami Határtalanul pályázati program keretében, ami határon túli magyar területek meglátogatásában segít iskolai osztályokat.