Kategória - Hírek

Videó

Közmeghallgatás

Nyugodt költségvetés és nyugodt közmeghallgatás. A válság nehézségei ellenére többlettel zárt a tavalyi költségvetés, ami segíthet biztosítani az áremelkedések miatt megdrágult közösségi fejlesztéseket, pályázatokat. Ez derült ki a szerdai képviselő-testületi ülésen, amely után közmeghallgatást is...

Videó

Virágosítási program

A tavalyinál is többen jelentkeztek a város idei, Virágosításuk Együtt Jánossomorját elnevezésű akciójára, és a tervezettnél is több virágot oszthatott ki az önkormányzat.

Videó

Udvari kiállítás

Nyárias, szabadtéri kiállításmegnyitón mutatták be a közönségnek Mórocz István grafikusművész tárlatát a Glázer-Kozma Galéria udvarán péntek kora este.

Videó

Startolt az U10

Egymásnak adták az ütőt a Rascals csapatai múlt szombaton a jánossomorjai baseballpályán, miután a most debütáló U10-es együttes, és a softballos lányok is bajnoki mérkőzéseket játszottak.

Videó

Bérmálás

Hagyományosan Dr. Veres András megyéspüspök szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a diákoknak vasárnap délelőtt a Keresztelő Szent János templomban tartott szentmisén.

Videó

Tűzoltóversenyek

Szakadó eső, hideg, csúszós fű – sokszorosan nehezített körülmények között kellett helytállni felnőtt és gyermek önkéntes tűzoltóinknak a hétvégén a hagyományos járási versenyen. Mindez sikerült, ráadásul kiváló eredménnyel.

Videó

Madarak és fák napja

Az állat és növényvilág védelmének fontosságáról tanulhattak az általános iskolás gyerekek szerdán, a madarak és fák napja alkalmából, hiszen hagyományosan az egész nap e téma körül forgott minden osztály számára.

Videó

Veterántalálkozó

Újra Jánossomorjára várták a környék idős autócsodáit, ismét Veteránautó-találkozót tartottak az Erdős Beton telephelyén. A borongós idő sem akadályozta az oldtimerek rajongóit és tulajdonosait egy újabb értékes összejövetel megtartásában.

Videó

Ablak-galéria

Kellemes utóhatásai is lehetnek a pandémiának. Egyik ilyen Jánossomorján a művelődési ház ablak-galéria kiállítás-sorozata, amely a járvány után is folytatódik.

Videó

Tavaszi táncok

Hagyományos tavaszi, óvodai koncerteket a zeneiskola tanárai is tartottak az elmúlt napokban, de egy igazán rendhagyó koncertnek is örülhettek a gyerekek a héten: Az Örökség Kulturális Egyesület Tititá Néptánccsoport pár táncosa is ellátogatott a gyerekekhez, hogy népzenét, népdalt, és persze...