Kategória - Hírek

Videó

Babaköszöntő

Az előző félév babáit és családjaikat köszöntötte Jánossomorja, összesen 35 lurkót, ami 2017 óta a legnépesebb félévnek számít. Az előző évben 66 gyermek érkezett Jánossomorjára, ami az elmúlt öt év legnagyobb babalétszáma. Úgy látszik, ez a csúcs, jövőre már kevesebb újszülöttre számíthatunk, de...

Videó

Énekóra a Csík Zenekarral

Nem mindennapi énekórán vehettek részt a helyi általános iskola felsős diákjai. A Csík Zenekar érkezett Jánossomorjára, akik muzsikájuk mellett a hungarikumokat, azon belül a hungarikumnak számító magyar hangszereket mutatták be a diákoknak.

Videó

Ezüst minősítés a fúvószenekarnak

Minősítő koncertet adott és ezüst minősítést szerzett a Jánossomorjai Fúvós Egyesület. A magyarországi német ének-, tánc- és zenekarokat összefogó Landesrat szervezte minősítő verseny a német hagyományok és a zenei minőség szempontjából vizsgálja az ország fúvós zenekarait.

Videó

Föld napja az óvodában

A Föld napját ünnepelte a szentpéteri óvoda egy különleges családi nappal, péntek délután. A szép időben az ovi udvarán több állomás várta a gyerekeket.

Videó

Hanságfutás

Több mint kétszázan álltak a rajtvonalhoz szombaton Jánossomorja központjában a város egyik kiemelkedő tömegsport rendezvényén, a Hanságfutáson, ahol több távon is összemérhették tudásukat az indulók.

Videó

Megemlékezés napja

A város történetében meghatározó kitelepítések első lépcsője a helyi németajkúak elűzetése volt. Erre emlékeztek Jánossomorján szombaton.

Videó

Felvidéki elűzetés

Volt, aki ide érkezve még tíz évig nem csomagolta ki a holmijait, remélve, hogy hazaköltözhetnek felvidéki otthonukba. Soha nem tehették meg. A Felvidékről kitelepítettek emléknapját minden év április 12-én tartják Magyarországon, és ekkor emlékezik Jánossomorja is.

Videó

Magyar költészet napja

Versekkel ünnepeltük a magyar költészet napját Jánossomorján. A városi könyvtár kávéházi hangulattal, kiállítással és koncerttel is tisztelgett Petőfi Sándor előtt, a Petőfi200 emlékév jegyében. Az óvodák és iskolák pedig szavalóversennyel, szavaló délelőttel ünnepeltek.

Videó

Húsvét

A hívek Jézus kereszthalálára csendesen emlékezve, feltámadását örömmel hirdetve ünnepeltek húsvétkor. A világi ünneplés sorából az óvodások emelkedtek ki, ők nyuszisimogatással és többek között egy különleges kiállítással is várták a húsvétot.