Kategória - Hírek

Videó

Március 15-i ünnepség

A nemzeti egység, az összefogás képessége az, ami március 15-e legfontosabb üzenete kell, hogy legyen a ma emberének, éljen az országban bárhol, de éljen akár Jánossomorján. Ezt hangsúlyozta Jánossomorja nemzeti ünnepi megemlékezése szerdán, a Szabadság Emlékoszlopnál.

Videó

Gyerekek ünnepeltek

Rap és opera, mai szleng és Petőfi versei – modern köntösbe ültetett iskolai műsor aratott sikert a diákok körében. A nemzeti ünnepen óvodások és iskolások is emlékeztek.

Videó

Nőnapi koncert

Nőkről, de nem csak nőknek szóló dalokkal invitálja a nézőket a művelődési házba a helyi RizikóFaktor zenekar és az intézmény is. Már hagyomány a városban a nőnap környékén megrendezett koncert, amely sokaknak nyújt meghitt hangulatot, zenei és irodalmi élményt.

Videó

Sakkverseny

Közel 80-an ültek sakktáblákhoz Jánossomorján szombaton, hogy egy szinte egésznapos versenyen mérettessék meg magukat.

Videó

Nőnapi köszöntések

A nőket ünnepelte a világ, így Jánossomorja is március 8-án. A város önkormányzata ilyenkor hagyományosan az idős hölgyeket külön köszönti, hiszen az idős, sokszor egyedül élő nők számára még fontosabbak ezek az apró figyelmességek.

Videó

Társasjáték klub

A játék kortalan öröme – két társasjáték kör is indult Jánossomorján, az egyik a fiatalokat a másik a felnőtteket, idősebbeket invitálja a táblákhoz. A foglalkozások és maga a játék az időseket frissen tartja és szórakoztatja, míg a fiataloknál akár fejlesztő is lehet a komolyabb, már...

Videó

Egyeztetések a kórházról

Miniszteri szintű és országos szakmai egyeztetések kezdődtek a mosonmagyaróvári kórház hétvégi működésének részleges visszaállításáról – erről a megyei napilap írt a héten.

Videó

Záró Filharmónia

Középkori dallamok igazán energikus közegbe emelve – ezt az élményt nyújtotta a gyerekeknek a Bordó Sárkány zenekar Jánossomorján. A Filharmónia bérletes előadássorozat utolsó idei állomása minden gyermek számára különleges élményeket kínált.

Videó

Ügyeleti start és kórházi hétvégi stop

Volt mit tisztázni és pontosan elmagyarázni a héten a helyi háziorvosoknak a betegeik számára. A mosonmagyaróvári kórház több osztályán drasztikus hétvégi változásokat hozott a március, de a helyi háziorvosi ügyelet is megszűnt szerdától.