Kategória - Hírek

Elhunyt Egervári Tiborné

82 éves korában, március utolsó napjaiban örökre elment a város gyémántdiplomás pedagógusa, a helyi nyugdíjas klub egyik meghatározó vezetője, Emma néni, vagyis Egervári Tiborné született Kaderász Emma (1941–2023.). Fájó szívvel búcsúzik tőle a város vezetése, az iskola és a nyugdíjas társak is...

Videó

Pacalfőzés

Kilenc csapat gyürkőzőtt neki szombaton a különféle pacal-ételeknek a művelődési ház udvarán. A Jánossomorjai Pacalfőző Találkozó töretlen siker az ételt kedvelő városlakók körében.

Videó

Budai Lotti a könyvtárban

A nőkről alkotott felszínes kép mögött komoly munkák, tűrések és nehézségek állnak, amiket minden nőnek ki kellett állnia, a történelem bármely korszakában. A hazai nőtörténeti próza egyik népszerű alkotója, Budai Lotti tartott előadással egybekötött könyvbemutatót a városi könyvtárban a héten.

Videó

Hansági túrák

A Hanság szépségeit, közeli és távolabbi környezetünk érdekességeit fedezik fel a Hanság túrák résztvevői.

Videó

Március 15-i ünnepség

A nemzeti egység, az összefogás képessége az, ami március 15-e legfontosabb üzenete kell, hogy legyen a ma emberének, éljen az országban bárhol, de éljen akár Jánossomorján. Ezt hangsúlyozta Jánossomorja nemzeti ünnepi megemlékezése szerdán, a Szabadság Emlékoszlopnál.

Videó

Gyerekek ünnepeltek

Rap és opera, mai szleng és Petőfi versei – modern köntösbe ültetett iskolai műsor aratott sikert a diákok körében. A nemzeti ünnepen óvodások és iskolások is emlékeztek.

Videó

Nőnapi koncert

Nőkről, de nem csak nőknek szóló dalokkal invitálja a nézőket a művelődési házba a helyi RizikóFaktor zenekar és az intézmény is. Már hagyomány a városban a nőnap környékén megrendezett koncert, amely sokaknak nyújt meghitt hangulatot, zenei és irodalmi élményt.

Videó

Sakkverseny

Közel 80-an ültek sakktáblákhoz Jánossomorján szombaton, hogy egy szinte egésznapos versenyen mérettessék meg magukat.

Videó

Nőnapi köszöntések

A nőket ünnepelte a világ, így Jánossomorja is március 8-án. A város önkormányzata ilyenkor hagyományosan az idős hölgyeket külön köszönti, hiszen az idős, sokszor egyedül élő nők számára még fontosabbak ezek az apró figyelmességek.

Videó

Társasjáték klub

A játék kortalan öröme – két társasjáték kör is indult Jánossomorján, az egyik a fiatalokat a másik a felnőtteket, idősebbeket invitálja a táblákhoz. A foglalkozások és maga a játék az időseket frissen tartja és szórakoztatja, míg a fiataloknál akár fejlesztő is lehet a komolyabb, már...