Kategória - Hírek

Videó

Külterületi utak kavicsozása

1200 tonna kavicsot mozgatott meg a városüzemeltető és a helyi gazdakör a külterületi utak karbantartása érdekében. A legrosszabb gazdasági utak javításáért évek óta hatékony az együttműködés, ám idén különösen sokan segítettek a városnak.

Videó

Energiatakarékosság

Több intézményünk is 30 százalék feletti energia-megtakarítást ért el az első téli hónapok során. Az önkormányzati energiatakarékossági intézkedések hozadékát a városvezetés az intézményvezetőkkel közösen tekintette át.

Videó

Filharmónia

Népzenével járták be a Kárpát-medencét a jánossomorjai diákok a Filharmónia legutóbbi koncertjén, ahol neves művészek muzsikáltak nekik.

Videó

Német farsang

A héten lezárult a farsang. Jánossomorján az ünnepi időszak utolsó rendezvénye hagyományosan a Német Nemzetiségi Önkormányzat batyus estje.

Videó

Kész a költségvetés

Soha nem volt még ilyen nagy összeg Jánossomorja költségvetése, mint idén. A magas adóbevételek mellett ez a számos sikeres pályázatnak is köszönhető. A válságra úgy tűnik, fel tud készülni a város, és intézményeinek működése az áremelkedés ellenére is biztosnak látszik.

Videó

Iskolai farsangok

A végzős osztályok keringője nyitja hagyományosan az iskolák farsangi báljait, és szimbolikusan jelzi egyben a táncoló gyerekek ifjúkorba lépését is. A táncok mellé vidám műsorok és persze buli is társul, amiről már az alsóbb osztályok gondoskodnak.

Videó

Tűzoltóbál

A farsangi időszak legrégibb báli hagyománya Jánossomorján az önkéntes tűzoltók ünnepsége, ami sajátos hangulatával, vidámságával szinte minden városlakó szívébe belopta magát. De a belépővel olyanok is támogatják az egyesületet, akik nem jönnek el a hajnalig tartó mulatságra.

Videó

Létszámgondok a JSE-nél

Létszámgondok miatt felfüggeszti szereplését a Jánossomorja SE felnőtt labdarúgó csapata, amely ebben az idényben a Megyei II. Nyugat csoportjában lépett pályára. Az évszázados múltú helyi sportegyesület történetében ritka döntést az egyesület elnöke jelentette be a héten.

Videó

Egységes Ügyeleti Rendszer

1830 – nagyon fontos telefonszám lesz ez márciustól. Vármegyénkben ekkortól vezetik be az Egységes Ügyeleti Rendszert. Ezzel megszűnik az esti és hétvégi jánossomorjai háziorvosi ügyelet is. Az ügyeletes orvos, vagy a mentő Mosonmagyaróvárról érkezik, vagy nekünk kell bemennünk.