Kategória - Hírek

Videó

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját, a himnusz 200. születésnapját ünnepelte a város múlt vasárnap a művelődési házban. Hagyományosan ilyenkor adják át a Jánossomorja Kultúrájáért és a Jánossomorja Építőköve díjakat.

Videó

Holokauszt emléknap

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából iskolások emlékeztek az áldozatokra, köztük azokra, akik a mai Jánossomorjáról estek áldozatul az üldöztetésnek, munkaszolgálatnak, koncentrációs táboroknak.

 

Videó

120 program

120 városi program vár a helyiekre 2023-ban. Az eddig egyeztetett programok már elérhetők a város éves rendezvénynaptárában online, a város honlapján.

Videó

Félévzáró zeneiskola

Az elmúlt évek legnagyobb tanulói létszámával zárta a félévet az Alapfokú Művészeti Iskola, amely a központi iskola keretei között működik.

Videó

Közterületi defibrillátor

Szolgálatba állították az első közterületen elhelyezett félautomata defibrillátort térségünkben. A készüléket a mosonmagyaróvári bevásárló centrumban, az itt álló ALDI üzlet falán helyezték el szerdán.

Videó

172 millió utakra

172 millió forintot nyert a város az útfelújítási program idei folytatására. Ebből két hosszú, fontos útszakasz újul meg, amiket a héten hozott nyilvánosságra az önkormányzat.

Videó

Utcanevek és házszámok

Utcanévtáblákkal, intézményi házszámokkal és házsorjelző táblákkal segíti a város a jobb tájékozódást Jánossomorján, ami főleg a hatóságok, szolgálatok munkáját igyekszik megkönnyíteni.

Videó

Újra kerékpáros kör

Idén újra felkerekednek a tavaly a Város Sport Díját is elnyerő helyi Kerékpáros Klub tagjai, erről is döntöttek az évindító gyűlésen a héten.