Kategória - Hírek

Videó

Szegedi Katalin Jánossomorján

Közel száz mesekönyv képi világát köszönhetjük neki, de saját történetei is megjelentek már. A neves illusztrátor, Szegedi Katalin csütörtökön a Glázer-Kozma Galériában mutatta be alkotásait a közönségnek.

Videó

Mézes reggeli

Az egészséges mézről és a természet számára nélkülözhetetlen méhekről tanultak az óvodások szerdán, az országos mézes reggeli akció keretében.

Videó

Jótékony kiállítás

Jótékonysági kiállítással és vásárral nyitotta meg az adventi időszakot Jánossomorja. Neubergerné Winkler Márta helyi amatőr képzőművész hozta el eddigi munkássága képeit, és több friss alkotást a művelődési ház galériatermébe kedden.

Videó

Rézfúvós találkozó

Újra népszerű a Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó. A covidos évek után ismét emelkedett a résztvevők száma a tizenkét éves múltra visszatekintő helyi megmérettetésen.

Videó

Kutyás kvalifikáció

Különleges kutyás versenyt tartottak hétvégén a jánossomorjai sportpályán, ahol több versenyszámban mérték össze tudásukat a négylábúak és gazdáik.

Videó

Fásítás és virágosítás

Szárba szökkent a város őszi fásítása, és virágosítása, az elmúlt napokban több utcában is dolgoztak, sőt, a város szélén ismét a civilek fogtak össze a várossal, hogy zöldebb környezetet hozzanak létre.

Videó

Migránsútvonal vagyunk

A belvárosban fogtak el egy embercsempészt pénteken délelőtt Jánossomorján. Úgy tudjuk, a menekülő embercsempész rossz felé kanyarodott a főútról a központi óvodánál, majd gyalog próbált menekülni a központ felé.

Videó

Klafszky bál újra

Rendhagyó módon nem a farsangi időszakban tartott bált a Klafszky Tagiskola Szülői szervezete. A szombati rendezvény azonban így is kinőtte a korábban megszokott családias kereteket.

Videó

Adventi programok

Teljes marad az adventi programsor Jánossomorján. Bár több önkormányzati energiatakarékossági intézkedés is jól láthatóan érinti majd a város adventi ünnepeit, a közös várakozást és ünneplést így is igyekeznek minél teljesebbé tenni a szervezők, köztük a Társaskör, az iskola, a művelődési ház és az...

Videó

’56-os emlékezés

Megyénk arányaiban több lakosát vesztette el az 56-os menekülési hullám során, mint az ország az első világháborúban. Erre a sorstragédiára emlékeztek bécsi emigránsok és Jánossomorja egy bensőséges koszorúzáson a Menekülők Kopjafájánál.