Kategória - Hírek

Videó

Takarékossági döntések

Szerényebb adventi fények, csendesebb városi szilveszter és szezonzárás utáni fűtésstop a sporttelepen – ezeket az újabb takarékossági intézkedéseket hozta meg a képviselő-testület. A szerdai ülésen számoltak be a fontos védelmi szolgálatok képviselői is, sok jó hírrel érkezve.

Videó

Ünnepi szentmise

Több szakaszra bontva, több év alatt, de végre befejeződött a mosonszentjánosi templom külső felújítása. A nagy munkát sokan támogatták, egyházi, önkormányzati, állami és magánszférából egyaránt. Vasárnap ünnepi szentmisén, prominens személyiségek részvételével áldották meg a külsejében megújult...

Videó

Útátadók

Kevés kivétellel felújított, jó állapotú belterületi úthálózatra lehet büszke Jánossomorja mára. A legutóbbi hároméves útépítési és felújítási koncepció zárásaként három utcát adott át a város csütörtökön.

Videó

Pályaválasztók

Kilenc középiskola tartott pályaválasztási tájékoztatót a szülőknek, valamint a hetedikes és nyolcadikas diákoknak a központi felső tagozat aulájában csütörtökön.

Videó

Városi és iskolai emlékezés

Az igaz szó erejére hívta fel a figyelmet Jánossomorja városi megemlékezése, ami 1956-ban is ösztönözte a forradalmi tetteket. Az iskolákban pedig ünnepséggel és rendhagyó történelemórával igyekeztek közelebb hozni a diákokhoz a forradalom és szabadságharc történéseit.

Videó

Határtörténetek

Különleges vándorkiállítás érkezett városunkba. 100 éves határtörténet(ek) projekt keretein belül az osztrák-magyar határ menti települések egy-egy jelentős eseményét, történelmi emlékét mutatják be a Művelődési Házban kiállított tablók. A megnyitót előadás és beszélgetés is kísérte péntek délután.

Videó

Baleset

Megrázó közlekedési baleset történt csütörtök este a 86-os főúton, a császárréti kanyarban. Egy Mosonszolnok felől érkező személyautó a kanyarban áttért a szemközti sávba, és ott ütközött egy szembe jövő személyautóval.

Videó

Hat fejlesztés

Hat fontos közösségi fejlesztést valósíthat meg a következő két évben Jánossomorja. A településfejlesztési program második szakaszában nyertünk több mint 380 millió forintot az „élhető települések fejlesztése” kategóriában, amelyre még tavaly pályázott az önkormányzat.

Videó

Járdaépítés

Zajlanak az őszi, járdaépítési munkák a város számos pontján. A napokban a Szabadság és a Dózsa György utca leromlott szakaszát javítják a kivitelezők.