Kategória - Hírek

Videó

Ballagások

Elbúcsúztak a végzősök mindkét iskolában Jánossomorján. A város és az intézmény is elismerte a példaértékű munkákat, eredményeket. Idén hárman is átvehették a város kiváló tanulójának járó elismerést.

Videó

Ballagók köszöntése

A szülőföld mindig fontos kapocs marad az ember életében. Jánossomorja pedig igyekszik eredményesen segíteni azt, hogy az elballagó diákok később, fiatalként jövőt építhessenek a városban. Ezt hangsúlyozta a város a ballagó nyolcadikosok számára rendezett búcsúzó fogadáson.

Videó

Vidám ballagás

Egy bolond, vidám nap a búcsúkönnyek előtt. Vidám ballagást rendeztek mindkét iskola végzősei a héten szerdán.

Videó

Ciklusfelező

Az önkormányzati ciklus felénél járva a képviselő-testület is áttekintette, eddig miként teljesültek a város számára megfogalmazott nagyobb célok a ciklus öt évére.

Videó

Lomtalanítás

Lezajlott a város idei lomtalanítása a múlt héten, ami a hulladékszállítási szolgáltató és az önkormányzat közös, lakosságot segítő akciója.

Videó

Közös kiállítás

Két festőművész közös tárlata nyílt meg a Glázer-Kozma Galériában szombaton. Kovács-Gombos Gábor és Kovács-Gombos Dávid közös kiállítása azért is különleges, mert apáról és fiáról van szó.

Videó

Védjük a fecskéket

Tegyünk együtt a fecskék védelméért – A héten az iskolai madarak és fák napján is ez volt a fő téma, de a város is ekkor osztotta ki az ingyenes agyag fecskefészkeket, amivel a védett madarak költését, és a szemléletformálást igyekszik segíteni.

Videó

Templomfelújítás

Harmadik, egyúttal utolsó szakaszához érkezik a mosonszentjánosi templom felújítása. Idén a sekrestye fölötti héjazatot bontják le a szakemberek, ide épül majd az állványzat, hogy elérjék a magasabb részeket.

Videó

Ivartalanítás újra

Újra városi támogatással indul ivartalanítási akció Jánossomorján. A Menedék Állatvédő Alapítvány és a helyi Vacak Cica Állatorvosi rendelő idén ismét pályázatot nyert az önkormányzat civil forrásából helyi kutyák és macskák ivartalanításának támogatására.

Videó

Térzene finálé

Utolsó hónapjába lépett a TérZene sorozat, a záró hetek igazi finálét jelentenek, júniusban tíz koncertet kínált és kínál még a program a lakóknak.