Kategória - Hírek

Videó

Múzeumok éjszakája

Tűzugrás, koncertek, kiállítások invitálták a közönséget Jánossomorján az év legrövidebb éjszakáján. Szent Iván éjjeléhez számos szokás kapcsolódik. Ekkor ünneplik országszerte a múzeumok éjszakáját is, amihez városunk is csatlakozott.

Videó

Kölyök Gödör

Vidám délután várta a gyerekeket a nyári szünet első vasárnapján a Pusztasomorjai Gödörben. A hagyományos gyereknapi rendezvény tavaly a vírushelyzet miatt került a nyári szünet elejére, idén pedig már eleve júniusi programként szervezték.

Videó

Vakáció

Kitört a nyári szünet, minden helyi iskolában bezárták a tanévet a héten. A bejelentést pedig kivétel nélkül a diákok felhőtlen öröme kísérte. A Klafszky-tagiskolában csütörtökön, míg a központi intézményben pénteken tartották a tanévzárókat.

Videó

Szentjánosi búcsú

A templom búcsúját ünnepelték a mosonszentjánosi hívek. A névadóról, Keresztelő Szent Jánosról június 24-én emlékezik meg az egyház, az ezt követő vasárnap tartja minden évben az ünnepi szentmisét Kótai László plébános.

Videó

Útfelújítások

Az aszfaltozási szakaszba értek a város idei útépítési- és útfelújítási munkái. A héten már a Domb utca új burkolatát készítette el a kivitelező, ami nagy könnyebbség lesz az erre közlekedőknek, iskolába járóknak.

Videó

Szigetközi tábor

A megszokottnál kisebb létszám, de annál nagyobb lelkesedés jellemezte az idei, immáron kilencedik alkalommal megrendezett kenutábort Dunaszigeten.

Videó

Ballagások

Elbúcsúztak a végzősök mindkét iskolában Jánossomorján. A város és az intézmény is elismerte a példaértékű munkákat, eredményeket. Idén hárman is átvehették a város kiváló tanulójának járó elismerést.

Videó

Ballagók köszöntése

A szülőföld mindig fontos kapocs marad az ember életében. Jánossomorja pedig igyekszik eredményesen segíteni azt, hogy az elballagó diákok később, fiatalként jövőt építhessenek a városban. Ezt hangsúlyozta a város a ballagó nyolcadikosok számára rendezett búcsúzó fogadáson.

Videó

Vidám ballagás

Egy bolond, vidám nap a búcsúkönnyek előtt. Vidám ballagást rendeztek mindkét iskola végzősei a héten szerdán.

Videó

Ciklusfelező

Az önkormányzati ciklus felénél járva a képviselő-testület is áttekintette, eddig miként teljesültek a város számára megfogalmazott nagyobb célok a ciklus öt évére.