Kategória - Hírek

Videó

Gyermeknap a bölcsiben

A legkisebb gyerkőcöket már megünnepelték a héten a város nemrég kibővített és felújított intézményében, a Kék Bagoly Bölcsődében.

Videó

Klafszky-nap

A járványügyi korlátozások megszűnésével újra Klafszky Napot rendeztek a mosonszentpéteri tagiskolában, szombaton, együtt ünnepelve az iskola közösségét és a gyermeknapot. Délelőtt az osztályok hagyományos főzőversenye zajlott, a délután pedig sportprogramokkal és játékos vetélkedőkkel telt. Este...

Videó

Fakitáncolás

Táncbemutatóval, népzenei koncerttel és igazi közösségerősítő hangulattal várta az érdeklődőket a városközpont szombaton este, amikor közösen táncolhattuk ki a város májusfáját, amellyel szimbolikusan a nyári bőséget is kívánták a városnak a kitáncolók.

Videó

Nyugdíjas találkozó

Két év a barátok nélkül hosszú idő, különösen, ha két nyugdíjas szervezet kapcsolatában kényszerülnek ilyen hosszú szünetre a pandémia miatt. Ezért is különösen nagy volt az öröm, amikor a héten újra találkozhattak egymással Nagyfödémes és Jánossomorja szépkorúi.

Videó

Könyvtári programok

Illusztrációk és művészi fotók a könyvespolcok között. Két különleges programmal is várta kicsiket és nagyokat a könyvtár az elmúlt napokban.

Videó

Óvatos gazdálkodás a terv

Több mint biztos a városkassza, emelkedtek a bevételek, ami fejlődő várost, jó gazdasági környezetet jelez. Ennek ellenére mégis óvatos gazdálkodásra kérte a polgármester a képviselőket a május testületi ülésen.
 

Videó

Szúnyoggyérítés

Rendkívüli szúnyoggyérítést végeztetett Jánossomorja pénteken este a város teljes területén, beleértve Hanságligetet és Újtanyát is.

Videó

Virágosítás

Közel százan csatlakoztak a város virágosítási akciójához, aminek keretében több mint 1500 tő növényt osztott ki a városüzemeltető, hogy a lakók jóvoltából a közterületeket szépítse Jánossomorján.

Videó

Városháza felújítás

84 milliós TOP Plusz pályázati forrásból zöldebb, energiatakarékosabb és eredeti arculatához hűbb lesz a városháza, amely Jánossomorja valószínűleg legrégibb épülete, és 1810 óta szolgálja a település irányítását.

Videó

Lions ház

Lions Ház nyílik Jánossomorján május 23-án az Óvoda utca 27-es szám alatt. A helyi jótékonysági és segélyszervezet célja, hogy az összegyűjtött adományokkal ebben a kis butikban segítsék a rászorulókat.