Kategória - Hírek

Videó

10. babaköszöntő

18 kislányt és 13 kisfiút üdvözölhetett Jánossomorja a város immár tizedik babaköszöntőjén, ahol a tavalyi év második félévben világra jötteket ünnepelhettük. Az örömöt tetézte, hogy az elmúlt évben kiemelkedően sok, 65 baba érkezett Jánossomorjára.

Videó

A kitelepítésre emlékeztek

A kitelepítésre emlékezett a Német Nemzetiségi Önkormányzat szombat délután. A sorstragédia 76. évfordulója alkalmából több helyszínen is fejet hajtottak és felavatták a felújított Fehérkeresztet.

Videó

Föld Napja faültetéssel

Civil faültetéssel ünnepelte a Föld Napját szombaton délelőtt a Zöld Jánossomorja csoport. A környezettudatos aktivisták egy ligetet alakítanának ki a Széchenyi utca végén az önkormányzattal együttműködve, ide ültették a felajánlott fákat.

Videó

Egyházi húsvét

Krisztus kereszthalála és feltámadása – ezt ünnepli a keresztény egyház húsvétkor. Jánossomorján is a hagyományos szertartásokkal készültek és ünnepeltek a hívek mindhárom településrészen.

Videó

Nyuszikeresés az óvodában

A húsvétra készültek az óvodák is a héten. Mindenhol bábelőadásokkal, kézműveskedéssel és vetélkedőkkel várták a nyuszit a gyerekek, aki minden oviudvaron meg is jelent, sőt, ajándékokat is hozott.

Videó

Bölcsis családi húsvét

Szerdán még délután is gyerekzsivajtól volt hangos a kék bagoly bölcsőde udvara. Játékok, nyuszik és bárányok is várták a bölcsiseket és családtagjaikat a húsvétváró családi délutánon.

Videó

Rekordtámogatás civileknek26 millió forint jutott a helyi közéletben és kultúrában működő egyesületeknek idén, ez három millió forinttal magasabb a tavaly megítélt összegnél. A pályázó szervezetek közötti elosztásáról pedig a keddi testületi ülésen döntött a városvezetés.

Videó

Költészet napja

A verseket ünnepelte Jánossomorja az előző hétvégén, több módon és több korosztályban. Hallhattunk megzenésített verseket neves előadótól, a diákok modern köntösbe öltöztetve találkozhattak az irodalommal, a legkisebbek pedig szavalataikkal ünnepeltek.

Videó

Elűzöttek eméknapja

A jánossomorjai vasútállomáson kapcsolódott össze a német kitelepítettek és a helyükre érkezett felvidéki magyarok sorsa. Innen indultak és ide érkeztek a szerelvények.