Kategória - Hírek

Jó helyi jobb helyen – piacfelújítás pályázatból

Teljesen megújul, eladók és vásárlók számára is modern vásártérré alakul a jánossomorjai helyi termelői piac, közel 118 millió forintból – a sikert pénteken rögtön személyesen is bejelenthette a környékbeli árusoknak, látogatóknak a piacra látogató Lőrincz György polgármester és Dr. Nagy...

Videó

Felavatták a bölcsődét

14 gyermekkel több járhat márciustól a Kék Bagoly Bölcsődébe. A beruházás összesen 115 millió forintba került, amiből 70 millió forint pályázati forrás volt, 45 millió pedig Jánossomorja hozzájárulása. Az épületet pénteken délután avatták fel, Dr. Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő...

Videó

Emlékkoncert

Jánossomorja többszörösen díjazott zenepedagógusa, néhai Pollák Ferenc előtti tiszteletadásként álltak színpadra zenésztársak, kollégák, családtagok múlt héten. Ezzel azt is megmutatták, a helyi zeneiskola volt igazgatója milyen sokoldalú zenész, zeneszerető szakember volt.

Videó

Könyvtári előadás

Kalandos élet, felfedezések, világháborús pilótaélmények – Almásy László gróf, utazó, Afrika-kutató, felfedező, pilóta és autóversenyző is volt, és nem utolsó sorban róla mintázták Az angol beteg című film főhősét.

Videó

Zarándoklat

Először szervezett a helyi Karitasz nagyböjti gyalogos zarándoklatot a Hanságon át Lébénybe. Múlt héten 34 zarándok vállalta, hogy így készül a húsvétra.

Videó

Nyuszi-kupa az iskolákban

Tojás helyett labdákat hozott a nyúl idén a sportcsarnokba: Nyuszi kupán mérhették össze tudásukat a felsősök a héten kézilabdában és fociban.

Videó

Március 15.

Két év pandémia miatti szigorítás után újra együtt, szabadon ünnepelhette Jánossomorja március 15-ét, igaz, idén csak szabadtéri emlékezéssel és koszorúzással a Szabadság Emlékoszlopnál.

Videó

Lakástűz a Széchenyi utcában

A kisbaba és édesanyja sem sérült meg, mindketten jól vannak, akik a hétfőn kigyulladt Széchenyi utcai házból menekültek ki, és megfigyelésre kórházba kerültek.

Videó

Pedagógussztrájk

Sztrájkolt a jánossomorjai pedagógusok zöme szerdán. Az iskola rendje és a gyermekek felügyelete, foglalkoztatása sehol nem sérült, volt, ahol összevont órákat tartottak. Szentpéteren a szülők is támogatásukról biztosították a tantestületet: a szülői közösség szervezésében a legtöbb szülő aznap...

Videó

Lezárult a nyomozás

A Jánossomorját is megrázó, októberi tragikus gázolás napokban lezárult nyomozása megállapította, hogy a szlovák gépkocsivezető bódult állapotban közlekedve okozta két kerékpáros halálát.