Kategória - Hírek

Videó

Eladják a Kristályt

Hétévnyi bizonytalanság után eladja a város az egykori Kristály Vendéglőt. A szentpéteri főutca egykori patinás, mára erősen leromlott állapotú épületét licit után kívánja értékesíteni az önkormányzat, amely már akár jövő hétfőn is lezárulhat.

Videó

Előadások fiataloknak

Fontos tudnivalók, eloszlatandó tévhitek a leendő kamaszlányoknak és fiúknak – e céllal indított előadássorozatot a nemrég megalakult helyi gyermek és ifjúsági önkormányzat gyermek szekciója.

Videó

Német társasjáték

Társasjáték-bemutatóra invitálta a Klafszky tagiskola diákjait a helyi német nemzetiség értékeiért dolgozó Heideboden Kulturális Egyesület és a nemzetiségi önkormányzat a városi könyvtárba, kedden kora délután.

Videó

Félévi növendékkoncert

A pandémia ellenére is stabil oktatást és sikeres versenyeket mondhat magáénak a jánossomorjai Alapfokú Művészeti Iskola, aminek bizonyítékául színvonalas félévi koncert adtak a növendékek csütörtökön a művelődési házban.

Videó

Kormányzati támogatás utakra

97 milliós állami támogatást nyert Jánossomorja útfelújításokra. Egy összegben ekkora forrást még soha nem kaptunk belterületi önkormányzati utak építésére és felújítására. Ez a város útépítési és felújítási programjának 2022-re tervezett teljes forrásigénye.

Videó

Magyar Kultúra Napja

Értékeinket ünnepeltük: Az iskola kórusa a város Építőkő Díját, a Jánossomorja Televízió pedig a Jánossomorja Kultúrájáért Díjat vehette át a magyar kultúra napján a művelődési házban.

Videó

Civil szemétszedés

A szemetelés is a kultúránk, vagy inkább kulturálatlanságunk része – ezért a magyar kultúra napjának reggelére szervezett szemétszedési akciót a Zöld Jánossomorja program helyi civil csoportja.

Videó

Viharkárok

Hétfőn este szélvihar csapott le az ország egy részére, amely Jánossomorját sem kímélte. Az esti széllökések elérték a 90 km/h erősséget, és másodfokú veszélyhelyzet lépett életbe.

Videó

Kéménytűz

Mozgalmas napjai voltak a lánglovagoknak: Vasárnap kéménytűzhöz riasztották az óvári és a helyi önkéntes tűzoltókat.