Kategória - Hírek

Videó

Elért fejlesztési célok

Nem csorbultak a város tavalyi fő fejlesztési céljai. A lakók által legfontosabbnak tartott területre, az útépítésre és felújításra 2021-ben közel 170 millió forintot fordíthatott Jánossomorja, a járdák javítására pedig közel 60 milliót. Mindkettő kiemelkedő forrás az elmúlt évek tükrében.

Videó

Doni megemlékezés

A doni áttörés 79. évfordulóján csendes főhajtás tartott a Hármashalom Városvédő és Hagyományőrző Egyesület a mosonszentpéteri hősi emlékműnél.

Videó

Kéményseprés

Nem mindig szerencsét hoz a kéményseprő – sokan fizetnek olyan kéményseprő-szolgáltatásért, amit ingyenesen megkaphatnának. A helyi rendőrőrs felhívta a figyelmet arra, hogy a város utcáit járják kéményseprők, felajánlva szolgáltatásukat, fizetés ellenében.

Videó

Fejlesztési célok

Csütörtök reggel rendkívüli ülésen döntött a képviselőtestület a város több fontos fejlesztési céljáról, amikhez a TOP Plusz, azaz az Uniós forrású Településfejlesztési Operatív Program most induló új pályázati szakaszát venné igénybe.

Videó

Játszótér felújtítások

Már használhatják a gyerekek a város nemrég megépített, új, komplex játszótéri eszközét, a Világítótornyot a Felsőlókert utcai játszótéren.

Videó

Újévi koncert

Koncerttel ünnepelte az új esztendőt a Jánossomorjai Fúvós Egyesület szombat este. a műsort idén az Ifjúsági Fúvósegyüttes és a Kühne Koncert Fúvószenekar adta.

Videó

Ötödik hullám

Két óvodai csoport került karanténba, egy felsős pedagógust kell hosszú távon helyettesíteni az iskolában. Mindemellett pedig drasztikusan növekszik a beteglétszám is, ami az elkezdődött ötödik kovid járványhullám jele Jánossomorján is.

Rascals teremtorna

100 százalékos teljesítménnyel, első helyen zárta a Jánossomorja Rascals U12-es baseball csapata az Ikrényben rendezett, hagyományos teremtornáját szombaton, ahol a tavasszal kezdődő bajnokság meghatározó gárdái vettek részt.

Ötödik hullám Jánossomorján

Hétfőtől egy tanárral szűkebb a tantestület, péntekre meredeken emelkedő esetszámok, bezárt óvodai csoportok – így kezdődött az ötödik hullám Jánossomorján. A jánossomorjai háziorvosok meredeken emelkedő megbetegedési számokról számoltak be pénteken a JTV-nek, ami már egyértelműen az omikron...