Kategória - Hírek

Videó

Éjféli mise

Jézus születését ünnepelték a katolikus hívek a mosonszentjánosi templomban karácsony éjjelén. Az éjféli misén Kótai László plébános arról beszélt, hogy ilyenkor azt a szeretet igyekeznek az emberek megmutatni egymás felé, amit az Istentől kapnak.

Videó

Karácsonyi hangverseny

A karácsony előtti várakozást egy év kihagyás után, idén újra a Canto Excolo kamarakórus karácsonyi dallamai tették teljessé. A kórus egyházi és világi dallamokkal is készült az ünnepi koncertre.

Videó

Ünnepvárás

A közös adventi várakozást idén is a már hagyománnyá vált ablaknyitogatás és fényvárás tette teljessé Jánossomorján.

Videó

Megújult a közösségi ház homlokzata

Régi fényében tündököl a Sós Antal Közösségi Ház, a héten adták át a felújítás után a közösségi teret. Az önkormányzat pályázaton nyert támogatást a projekt megvalósítására, valamint saját költségvetéséből is fordított erre a célra.

Videó

Advent fényei, lelkünk ékei

Színes programok, koncertek várták a kilátogatókat szombat délután a szentjánosi templomtéren. Az iskolások idén is kis műsorokkal kívántak mindenkinek boldog ünnepeket.

Videó

Járdafelújítási hajrá

A város járdafelújítási programja keretében a Liget utca egyik oldalán újult meg a járda, több mint 500 méteres hosszon. Itt a végleges befejezésre és a tereprendezésre már csak az ünnepek végén kerül sor, ám a biztonságos járda már az ünnepeken szolgálhatja az erre járókat.

Videó

Jótékony Binder

Ajándékokkal teli cipősdobozok leltek új gazdára szerdán a művelődési házban. A Binder dolgozói már évek óta csatlakoztak az országos kezdeményezéshez és gyűjtik a cipősdobozokat karácsony előtt, amit minden éven a rászorulóknak adományoznak.

Videó

Téli hírlevél

A héten már a postaládákba került a városi hírlevél idei negyedik, téli száma. Az elmúlt hónapok önkormányzati híreit, információit összefoglaló füzetet a város adja ki és juttatja el minden háztartásba, hogy ezzel is tájékoztassa az önkormányzat ügyeiről a lakókat.

Videó

Téli pihenőn a kézilabdások

Téli szünetre vonultak a helyi kézilabda szakosztály játékosai. A csapat a tabella végén, pont nélkül zárta az őszi menetelést, a lejátszott 7 mérkőzésen sajnos nem sikerült megszorongatni az ellenfeleket.

Videó

Szentpéteri forgatag

Advent harmadik hétvégéjén Szentpéteren várta karácsonyi forgatag a közös várakozásra vágyó helyieket, számos programmal, koncerttel és persze forralt borral, süteménnyel.