Kategória - Hírek

Videó

Idősek világnapja

Az idősek tapasztalata értékes minden közösségnek, ezért fontos a szépkorúak megbecsülése – ez volt az idei, idősek világnapi ünnepség üzenete Jánossomorján.

Videó

Keresztfelújítás

Modern stílusban újították fel a szentpéteri határban álló keresztet, amit a helyi hívekkel és a felújítókkal közösen avatott fel Kótai László plébános vasárnap délután.

Videó

Klafszky Katalinra emlékeztek

Városunk neves szülöttjére, Klafszky Katalinra emlékezett a nevét viselő szentpéteri iskola és a város is szerdán, szeptember 22-én, halálának 125. évfordulóján.

Videó

Magyar Népmese Napja

A magyar népmese napját ünnepelte az Örökség Kulturális Egyesület szombaton délután a Sós Antal Közösségi Házban.

Videó

Hanságfutás

Ismét nagy siker volt Jánossomorja egyik legtöbb profi sportolót vonzó rendezvénye, a Hanságfutás, de a helyi indulók száma, teljesítménye és lelkesedése is elismerést érdemelt. Több távon, több korosztályban, profik és amatőrök egyaránt rajthoz álltak az idei versenyen, szombat délelőtt.

Videó

Díszpolgári kitüntetés

A városnapok egyik fénypontjaként adták át Jánossomorja díszpolgári kitüntetését. Idén néhai özvegy Vajda Gyuláné részesült posztumusz elismerésben, a két testvértelepülés, Nagyfödémes és Jánossomorja kapcsolatának kialakításában játszott szerepéért. A díjat ünnepi testületi ülésen vehette át...

Videó

Városnapok

Az idei városnapokat testvértelepülésünkkel közösen pályázva, az Európa Polgárai Uniós pályázati program segítségével rendezhette meg Jánossomorja. Ennek szellemében baráti településeink delegációi is részt vettek az ünnepi programokon a városközpontban.

Videó

Országfásítás

Újabb fákat ültetett Jánossomorja – most az országos program részeként, de civil megmozdulással. Helyi önkéntesek két területre is ültettek fákat, de Dr. Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő, a program vezetője is segített az ültetésben az egyik helyszínen.

Videó

Helytörténeti vetélkedő

Nemcsak szigorúan vett helytörténeti kérdésekkel, de Jánossomorja Európai folyamatokban való érintettségével is foglalkoztak a helyi diákok az idei Helytörténeti Vetélkedőn a könyvtárban, csütörtökön délután.