Kategória - Hírek

Ezüstös jánossomorjai tekés

Ezüstérmes, két korosztályban is válogatott a jánossomorjai tekés – Az ezüstéremmel a magyar teke sportág egyik kiemelkedő eredményét érte el a magyar U18-as teke válogatott a most zárult szlovéniai utánpótlás világbajnokságon. A csapat egyik meghatározó versenyzője a jánossomorjai Tóth...

Videó

Augusztus 20.

A város környezetvédelme melletti kiálláshoz is meríthetünk Szent István példájából – ezt hangsúlyozta Jánossomorja augusztus 20-i ünnepsége. A nemzeti ünnepen a pusztasomorjai búcsút is közösségben köszöntötték, és a helytörténeti füzeteket is ebből az alkalomból mutatták

Videó

Jánossomorjai sérült

Meg nem erősített információink szerint Jánossomorjai sérültje is van a Szabadbattyánnál múlt vasárnap hajnalban történt buszbalesetnek.

Videó

Néptánctábor

A hansági és szigetközi mesevilág elemeit és a szigetközi táncelemeket ötvözték a jánossomorjai néptánctábor záró műsorában a részt vevő gyerekek és tanáraik múlt pénteken.

Videó

Lovastalálkozó

Hatodik alkalommal rendezték múlt hétvégén a Jánossomorjai Lovastalálkozót, amelyre ismét népes helyi és kifejezetten ezért városunkba érkezett közönség látogatott ki. A versenyzők fogathajtásban és ügyességi számban mérhették össze tudásukat, és idén sem maradhatott el a városon átvezető...

Videó

Pusztasomorjai Vigasságok

Neves előadók, számos művészeti ág és stílus vonult fel hétvégén a Pusztasomorjai Vigasságok színpadjaira. A város három helyi fesztivált is Uniós pályázati forrásból valósíthat meg nyáron és ősszel.

Videó

Gyérítés veszélyhelyzetben

Az árhullám okozta veszélyhelyzet miatt párhuzamosan végeznek földi és légi szúnyoggyérítést a Duna mentén, így a Szigetközben és a Mosoni-síkon is, beleértve Jánossomorja teljes területét.

Videó

Nyári táborok

Számos tábor várta a nyári szüneten lévő diákokat Jánossomorján az elmúlt hetekben. Sokak még érezték a koronavírus harmadik hullámának hatásait, kevesebben voltak a gyerekek, de a főként napközis jellegű és iskolai táborok zsúfoltak voltak.