Kategória - Hírek

Parkosítottak a Bercsényi utca lakói

Közös erővel alakítottak át egy parlagon heverő ligetet szabadidőparkká a Bercsényi utca lakói. Az elkészült parkot július 17-én, szombaton délután adták át, igazi piknik keretében, ahol sütögettek, de már több estén is összegyűltek, fociztak, kártyaversenyt tartottak, kisebb közösségi...

Ivartalanítási előrelépés

Ivartalanítási program indult önkormányzati támogatásból Jánossomorján – A Menedék Állatvédő Alapítvány 500 ezer forintos támogatásban részesült az önkormányzat civil kezdeményezéseket támogató pályázatán, amiből a helyi kutya és macska ivartalanítási akciót segíti a város és a szervezet. A...

Videó

Megemelt fejlesztési források

Ötven millióval több az utakra, tízzel a járdákra, elfogadott környezetvédelmi program és civil támogatások –rendkívüli üléssel kezdte meg a munkát a képviselő-testület nyolc hónap után.

Videó

Kölyök Gödör

Felszabadult hangulattal, óriási sikerrel zajlott a városi gyermeknapot pótló Kölyök Gödör, illetve a hozzá társult, a térség kiváló kézműveseit összefogó piac, a Szigetközi Szatyor vására szombaton délután a Pusztasomorjai Játszó- és Pihenőparkban.

Videó

Semmelweis-nap

A város egészségügyi dolgozóit köszöntötte az önkormányzat szerdán, a közelmúltban tartott magyar egészségügy napja alkalmából, amit az anyák megmentője, Semmelweis Ignác születésnapja alkalmából ünnepel az ország.

Videó

Átadott Idősek Klubja

A térség legmodernebb környezetű szociális intézményeként üdvözölték a most átadott jánossomorjai Idősek Klubját. Az önkormányzati beruházás több mint 60 millió forintot tett ki, de sok helyi is segített.

Videó

TérZene újra

Ismét elindult a tavaly nagy sikert aratott TérZene program Jánossomorján. Pénteken kora este a bősárkányi Németh Fáni és Zenekara játszott a közönségnek a főtér zenepavilonjában.

Videó

Nyírfaliget Újrónafőn

Nyírfaligetet avattak Újrónafőn. A település az agrárminisztérium Országfásítási programja keretében nyerte a támogatást, aminek segítségével 30 nyírfát ültethettek el tavasszal, a rendezvények helyszínéül szolgáló téren.

Videó

Határvonal

Határvonal címmel nyílt meg Mosonmagyaróváron Hossala Tamás új fotókiállítása, amely nemcsak a Jánossomorja környéki Hanságba viszi a közönséget, de saját belső utazásra is készteti a nézőt.