Kategória - Hírek

Csirkefogók európai porondokon

Öt jánossomorjai fiatal is pályára lép a softball és baseball kontinenstornákon Olaszországban illetve Szlovákiában. Három jánossomorjai játékossal a soraiban játszik a magyar sofball válogatott az olaszországi Friuliban zajló felnőtt XXII. Női Európa Bajnokságon. Diós Mónika és Fekete Janka a...

Videó

Határnyitás

Szerdán elbontották a magyar határellenőrzési pontot a Jánossomorja-Andau határátkelő magyar oldalán és Albertkázmér-pusztánál is.

Videó

Állami útfelújítás

Hétfőtől felújítják a Várbalogra vezető állami út egy szakaszát Jánossomorja belterületén. Az önkormányzat által rég szorgalmazott útfelújítás során egy 640 métereres szakaszt újít fel a Magyar Közút Zrt. a Vasút utcai torkolattól indul és Várbalog irányába, a város településhatáráig tart.

Videó

Múzeumok éjszakája és tűzugrás

Festmény, fotó és gyűjteménykiállítás, táncház és tűzugrás – Három helyszínen, számos programmal várta a közönséget Jánossomorja a Múzeumok Éjszakáján, amit idén a Szent Iván éji hagyományos programokkal fűztek össze a szervezők.

Videó

Tanévzárók

Bezárták a járványhelyzettel, digitális oktatással nehezített tanévet Jánossomorján. A szabályok enyhültek, de szerdán délelőtt azért még nem központi ünnepségeken, hanem az osztálytermekben osztották ki a bizonyítványokat az osztályfőnökök, és adták át a kiemelkedő teljesítményekért járó...

Videó

Kenutábor

Kilencedik alkalommal rendezték meg a jánossomorjai, iskolai kenutábort, e hét péntektől hétfőig, hagyományosan a Tündérsziget Ökoparkban, Dunaszigeten.

Videó

Szentjánosi búcsú

A templom búcsúját ünnepelték vasárnap a mosonszentjánosi hívek. A templom védőszentjének ünnepén teljes búcsút nyerhet az, aki részt vesz a szentmisén, a kegyelem állapotában van, imádkozik a pápa szándékára és szentáldozáshoz járul.

Videó

Elismerés a fiókklubnak

A jánossomorjai fiókklub munkáját is elismerték a mosonmagyaróvári Lions Club hagyományos évzáróján, a juniálison múlt vasárnap, Mosonmagyaróváron, a csónakháznál.

Bontás a határon

Szerdán elbontották a határellenőrzési pontot a Jánossomorja-Andau határátkelő magyar oldalán és Albertkázmér-pusztánál is. A magyar központi intézkedések szellemében szabaddá vált az átjárás. A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az...