Kategória - Hírek

Videó

Kevés a regisztrált

Elmarad a várakozásoktól az oltásra regisztrált helyiek aránya. A járvány csendesül, újabb feloldó intézkedések várhatók jövő héttől, ám a koronavírus következő hulláma nagyban függ a lakosság átoltottságától.

Videó

Pünkösd ünnepe

Pünkösdöt ünnepel a keresztény világ a hétvégén. Jánossomorján a református és a katolikus hívek is az imaházba, templomokba látogathatnak, így élhetik meg az ünnepet, betartva a járványügyi korlátozásokat, főként a távolságtartást, fertőtlenítést.

Videó

Okos zebra és útépítés

Két fontos építkezés is elkezdődött a városközpontban a héten: Okos zebrává alakítják a könyvtár előtti, veszélyes gyalogátkelőt, és a fontos tehermentesítő útvonalnak számító Erdősor utca felújítása is elkezdődött, amit az eddiginél szélesebbre épít Jánossomorja.

Videó

Betontörés

Betont törnek a városüzemeltető Fehérkereszt utcai telephelyén egy alvállalkozó speciális munkagépei segítségével. Az önkormányzati járdafelújításokból, egyéb építkezésekből megmaradt építési törmeléket a telephelyen raktározta a városüzemeltető.

Videó

Újabb depóniatüzek

Újra kigyulladt a jánossomorjai hulladékdepónia, az elmúlt napokban többször is. Az ok valószínűleg az, hogy a bomlási gázok kinyerése nem indult meg. Most állami és hatósági közös segítséget kért a város a helyzet gyors rendezéséhez.

Videó

Virágosítók

Hatvanan csatlakoztak az önkormányzat Virágosítsuk együtt Jánossomorját elnevezésű akciójához, vállalva, hogy a kapott növényekkel a portáik előtti közterületet díszítik. A virágokat a héten osztották ki a lelkes jelentkezőknek.

Videó

Madarak az ablakgalériában

Hétfőn, a madarak és fák napján újra kiállítás nyílt a művelődési ház ablakaiban: Az alkalomhoz illően Gáncs József helyi hobbi természetfotós Hanság környéki madarakról készített sorozatát mutatja be az intézmény.

Videó

Újabb kupakgyűjtők

Már mindhárom városrészen várja kupakgyűjtő a lakókat. Pár hete Szentjánosra, most pedig már a pusztasomorjai és a szentpéteri templomtérre is helyezett ki ilyen tárolót az önkormányzat, lakossági kezdeményezésre.

Hatvanan virágosítanak

Közel hatvanan csatlakoztak a Virágosítsuk együtt Jánossomorját akcióhoz, hogy a kapott egynyári virágokkal díszítsék a házaik előtti közterületet, utcára néző ablakaikat. A jelentkezőknek Lőrincz György polgármester és Bella Sándor, a városüzemeltető vezetője osztotta ki a kért növényeket...

Videó

Újabb nyitási lépések

További lépések a fokozatos nyitásban: Védettségi kártyával már használhatók a közintézmények bizonyos szolgáltatásai, így Jánossomorján is nyitott a könyvtár és a művelődési ház. A határokon a héten ismét hosszú sorok alakultak ki reggelente.