Kategória - Hírek

Teljesebb oktatás

Csökkentek a helyi általános iskola nehézségei a héten: már a teljes alsós tantestület felvette a munkát hétfőtől, így jelenléti oktatáson vehetnek részt a bejáró gyerekek. A hiányzó diákok száma is a felére csökkent a nyitás második hetére, mondta el Bella Zsolt igazgató. Mint ismert, múlt héten...

Videó

Fokozatos nyitás

Nagy létszámokkal, de felemás pedagógusi és tanulói jelenléttel indult az oktatás hétfőn Jánossomorján. Szombattól pedig kinyithattak a teraszok és 11 órára módosult a kijárási korlátozás is.

Videó

Zöld Jánossomorja

Zöld Jánossomorja – ezzel a névvel indított környezetvédelmi programot Jánossomorja Város Önkormányzata a Föld napja alkalmából. Ennek része egy városi környezetvédelmi stratégia kidolgozása, helyi aktivistákból álló csoport létrehozása is. De a szemetelők ellen is fellépne a város, ezért...

Videó

Bepótolt szavalatok

Április 11-én, egyik legnagyobb költőnk, József Attila születésnapján ünnepeltük országszerte a magyar költészet napját. A járványhelyzet miatt azonban a zárva tartott óvodákban nem szavalhattak idén a gyerekek ezen az ünnepen. Most, az óvodák újranyitásával ezt igyekeztek bepótolni Jánossomorján.

Videó

Kupakgyűjtő

Péntektől szolgálatba állt Jánossomorja első köztéri kupakgyűjtője, amivel nemcsak segítünk, hanem környezetünket is védjük.

Videó

Főtáblán a JSE

Meggyőző játékkal jutott a megyei Keglovich-kupa döntőjébe a JSE, miután szerdán, hazai pályán 5:0-ra verte a vendég Abda együttesét. A csapat így az országos Magyar Kupa főtáblájára is felkerült.

Különösen fokozatos nyitás

Nagy létszámokkal, de felemás pedagógusi és tanulói jelenléttel indult az oktatás hétfőn Jánossomorján. A központi iskolában online órákat tartanak a közel harmadára fogyatkozott bent lévő diákságnak és az otthon maradott tanulóknak egyaránt. Felügyelő pedagógusok vigyáznak az osztályokra. Az...

Videó

Nyitnak az óvodák és az alsó tagozatok

Túl vagyunk 3 millió beadott vakcinán, elkezdődött az oktatás-nevelési intézmények fokozatos nyitása, ezt szerdán jelentette be a miniszterelnök. Hétfőtől nyithatnak az óvodák és az iskolák alsó tagozatai.

Videó

Kiskapuk a 86-oson

Csak papíron létesített telephelyet egy szlovákiai teherszállító cég Bősárkányban, hogy így bújjon ki a 86-os tranzitkamion-tilalma alól. A tiltás ellenére a szakaszon közlekedő tranzit teherjárművek ellen közösen is felléphetnek a települések, köztük Jánossomorjai is.